bugün

osman pamukoğlu

"ya bizdensin ya vatan hainisin" diyen bir başka faşist grup. bir zamanlar erbakan'ın "bize oy vermeyen müslüman değildir" dediği iddia edilmişti. ne fark görüyorsunuz? böyle aşırı uçlarda bulunmak faşizmin temelidir. bu toplumu vatan hainliği gibi keskin sınırlar koyarak parçalayan ve antidemokratik olmayı savunan bir grubun adını sosyalist koyacak değiliz herhalde... faşistler mi bölücü yoksa bölücülük yaptığı iddia edenler mi bölücü? avrupa'ya göre bölücülük suç değildir ve insanlar demokratik yollardan bölünmeyi isteyebilir. ancak faşizm suçtur. çünkü diğer toplum kesimlerini dışlayarak böler ve kendinden uzaklaştırır. onları kendi gibi olmaya, asimile etmeye, olmazsa sürgün etmeye veya öldürmeye çalışır ve bunun için zor kullanır. bölünmek isteyenler bir takım faşist hareketlere maruz kaldığı için bölücü olarak nitelenmez. faşist hareketlerle onlara zulüm edenlere, baskı uygulayanlara, toplumsal hafızalarına saldıranlara asıl bölücülük nitelemesi yapılır. kısaca bölücüler bölücü değildir, bir kesimi bölünmeye zorlayan faşistler bölücüdür. bu yüzden faşizm avrupa'da suçtur. bu güne kadar bölücülük suçlamasıyla kapatılan hiçbir parti aihm tarafından haksız bulunmamış ve türkiye mahkum edilmiştir. avrupa'da kapatılan 4 parti ise faşizm yüzünden kapatılmıştır.

gider karşı olduklarını dersim'de yargılamadan öldürür. anasının, babasının dilini, dinini yasaklar, dinini öğreneceği okulları kapatır, imam hatipleri kapatır, türban takanın okumasına izin vermez, heybeliada'da ki patrikhanenin okulunu kapatır, olmadi köylerini yakıp köyü boşalttırır, sürgüne yollar. yani kısaca insanları zorla birleştirmek için kimliklerini yok etmeye ve tek kimlik oluşturmaya çalışır. bu tek kimliğe uymak istemeyenlere bölücü der ama bölünmeye zorlayan, farklı kimlikleri hazmedemeyen(ki farklılıkları hazmedebilmeye demokrasi ve insan hakları diyoruz) bu insanlara faşist dedin mi acayip tepki gösterir...

faşistlerin gücü binlerce yıldır beraber yaşayanları bölmeye yetmez.
siyasetin çözemediğini askere bırakırsan sonuç böyle olur. işin ilginci bu adamı siyaseten desteklemek, tamamen sistemden umudu kesip siyaseten çözümleri red etmektir. türkiye'nin fidel castro'larla uğraşacak vakti yok.