bugün

bülent arınç a suikast planlayan ergenekoncular

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13271315.asp?top=1

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın evinin önünde araçla tur atarken yakalanan iki subayın, keşif yaptıkları ya da Arınç ile ilgili bilgi topladıkları iddiaları ortaya atıldı. Arınç, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemiri çağırarak olayla ilgili bilgi aldı.

ihbar 20 gün önce

Ankara Emniyeti, Arınça yönelik suikast girişimini soruşturmaya 20 gün önce gelen bir ihbar üzerine başladı. Polis, Çukurambardaki sokakta 24 saat süreyle güvenlik önlemleri aldı. Ankara Emniyeti istihbarat ve Terör Şubesinde görevli sivil polisler, sokağa giren tüm araçları izledi. ihbarda ismi geçen bazı kişilerin, Ankarada çeşitli şirketlerden 10 araç kiraladığı, bu araçlarla Arınçın evinin bulunduğu sokakta keşif yaptığı tespit edildi. Polis, bu araçların sokağa geliş gidişlerini kameralarla görüntüledi. Geçen cumartesi akşamı söz konusu araçların sokaktaki trafiğinin artması üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Polis, durdurduğu aracın etrafını çevirdi.

Emniyet güçlerini gören Topçu istihkam Binbaşı ibrahim G. elindeki bir kâğıdı yutmaya çalıştı. Polisler ibrahim G.yi tutarak ağzındaki kâğıdı çıkardılar. Kâğıtta Arınçın evinin ayrıntılı bir krokisinin yer aldığı görüldü. Yaşanan kısa süreli arbedede gözaltına alınan iki kişi kimliklerini çıkararak subay olduklarını belirttiler. Polis, Binbaşı ibrahim G. ile Topçu Albay Erkan Yılmaz B.nin asker olduğunu belirledikten sonra Merkez Komutanlığını arayarak olay yerine inzibat çağırdı ve iki subayı askeri yetkililere teslim etti.

Evlerinde arama yapıldı

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele ekipleri yaşanan bu olaydan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını haberdar etti. Savcının talimatı ile Binbaşı ibrahim G. ile Topçu Albay Erkan Yılmaz B.nin evinde arama yapıldı ve bilgisayar hard disklerine el konuldu. Emniyet yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, deliller değerlendirildikten sonra yeni gözaltılar olabileceğini kaydettiler.

Arınç bilgi aldı

Ankara Emniyeti, hafta sonunda Manisada bulunan Başbakan Yardımcısı Arınçı arayarak gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Arınç da olayla ilgili ayrıntılı bilgiyi Ankaraya döndükten sonra alacağını ifade etti. Arınç, dün sabah Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemiri makamına çağırarak bilgi aldı.

Bakan Çiçek: Olay önemlidir

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dünkü Bakanlar Kurulu sonrasında düzenlediği basın toplantısında suikast girişimi iddiasıyla ilgili ulaşılan bilgi olup olmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: Bu safhada söyleyeceğimiz, önemlidir. Yargı da olaya el koymuştur. Soruşturma sürdürülüyor.
Çiçek, Farklı haberler var. Net bilgi verebilir misiniz? sorusunu da şöyle yanıtladı: Farklı farklı yazılınca farklı sonuçlar çıkıyor. Olayı bütün yönleriyle araştıracak, soruşturacak ve netleştirecek olan yargı makamlarıdır. Bize düşen görev varsa onun gereğini yaparız. Arzumuz, beklentimiz bunların ibreti müessir olacak tarzda bir an önce sonuçlanıp karara bağlanmasıdır.
Çiçek, asker mi, sivil mi? sorusu üzerine şöyle konuştu: Bu tür ayrımlara gitmeye gerek yok. Suç işleme noktasında kimsenin bir imtiyazı olamaz. Kendisine anayasa ve yasaların vermediği görevi, onun dışına çıkarak yapmaya çalışmak hukukumuz açısından kabul edilemez, bu suç teşkil eder. Yargı makamları sıfatına, statüsüne bakmaksızın usulüne uygun olarak bu soruşturmaları yapar ve şu anda yapılan odur.

Ayna garip yaratık

Arınç, izmirde Ak Siyaset konferansında eski DTPli Emine Ayna için şunları söyledi: Kahkahalar atarak Açılım bitti dedi. Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin.