bugün

otobüste yaşanan dumur olaylar

bir otobüs dolusu öğrenci bir öğleden sonra, Afyon'daki Metin Göktepe davasından Ankara'ya, kiraladıkları çok eski model otobüs ile dönmektedir. Afyon'a gece yarısı gidildiği için dönüşte herkes uyumaktadır. Ancak Orta sıralarda oturan Pecos Kid uyanıktır. Çünkü kaptan da uyumaktadır.

Pecos Kid olan biteni orta aynadan görmektedir. Kaptanın zaman zaman 1-2 saniyelik sürelerle gözleri kapanmakta, otobüs yavaştan şeridin dışına doğru kaymaktadır. Karşıdan gelen her araç selektör yapmakta ve akabinde uzun uzun korna çalarak yanımızdan geçmektedir. Kaptan ise gözlerini ovuşturarak kendini ayık tutmaya çalışmaktadır. Bu şekilde 5-10 dakika geçer.

Bir ara otobüs yine şerit çizgisini ortalamışken kaptan aniden koltuğundan sağa doğru 90 derece yıkılır, Pecos Kid yerinden fırlar ve adeta haykırır: "şoför düştü arkadaşlaaar!", ve oturduğu yerden fırlayıp ön tarafa doğru koşmaya başlar. Daha 3 sıra ilerlemeden yine orta aynada kaptan ile göz göze gelir. Kaptan oturma açısını sıfırlamış ve şaşırmıştır: "Aklımı aldın yiğenim, eğildim kaset koyacaktım".