bugün

kurandaki şiddet içerikli ayetler

kişinin can güvenliği, toplumun can güvenliğine eşittir

32- bunun için israil oğullarına şunu yazdık: kim, cinayet işlememiş veya yeryüzünde bozgunculuk yapmamış bir kişiyi öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir. kim de o canı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. elçilerimiz onlara apaçık delillerle geldiler. buna rağmen onların çoğu hemen sonra yeryüzünde azgınlık yapmaya başladılar.

ölüm cezası kimler içindir, görelim bakalım ayetleri çarpıtanları ve şiddet yanlısı gösterenlere kuran nasıl sesleniyor;

33- allah ve elçisi ile savaşan ve yeryüzünde bozgunculuk için uğraşanların cezası: öldürülmeleri veya asılmaları, veya el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, veya yerlerinden sürülmeleridir. bu, dünyada görecekleri bir aşağılanma. ahirette ise büyük bir ceza var.

34- kendilerini yakalamadan önce tevbe edenler başka. bilesiniz ki allah bağışlayandır, rahimdir.

aklını azıcık kullanan bir insana hukuk üzerine düşünmesini salık veririm.

ayrıca farklı bir şiddet konusu gibi algılanan hırsızlık konusunda ellerin kesilmesi mecazi anlamda olup hırsızlık suçu işleyenlerin bu suçu işlemekten alıkoyacak toplumsal önlemlerin alınması ve ellerinin bu işe uzanmasını engelleyecek yaptırımların uygulanması anlamı taşır.

ki bu yaptırımlar ceza kanununlarında belirtilmiştir.