bugün

ayda su bulunması

nasa'nın insanları paranoyaklaştırmak için uğraştığının kanıtıdır. nedir bu diyeceksiniz eminim...

nasa'nın açıklamalarını en azından gazetelerden falan takip ediyorsanız dediklerimi düşünmemiş olmanız büyük eksikliktir. örnek verecek olursam: mesela nasa bir açıklama yapıyor ve diyor ki "45 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegende dünyadaki gibi bir atmosfer, su buharı ve yer şekilleri tespit edildi. yaşam olma olasılığı binde bilmem kaç" bir kaç gün sonra bir açıklama daha geliyor yine nasa'dan "jupiter'in bir uydusu daha bulundu"(!)(!)(!)

40 ışık yılındaki bir gezegenin dünya ile ortak yönlerini görüyor ama dibindeki jupiter'in ya da mars'ın uydusunu göremiyor yıllardır. ışık yılı ötesindeki galaksilerde bulunan güneş sistemlerinin içindeki gezegenlerin atmosferlerinde bulunan maddeleri keşfedersin, ertesi gün ay'da su bulundu diye dünyayı ayağa kaldırırsın. google sayesinde tüm dünya bunu anında öğrenir!

nasa niye böyle bir şey yapıyor tam olarak çözebilmiş değilim ama nasa'nın açıklamalarının kaale alınmaması gerektiğini kesinlikle biliyorum. ve kesinlikle biliyorum ki; nasa böyle bir açıklama yaptıysa ve google ile tüm dünyaya anında duyurduysa bunun altından ya çok kötü bir şey çıkacak ya da arka planda tüm dünyayı etkileyebilecek bir dümen çevrilecektir. herkes ay'da su bulundu lan falan filan derken bir bakacağız ki iş işten geçmiş bile.

hiç öyle 2012 senaryolarına girmeyeceğim ancak nasa'nın gitgide absürdleşen açıklamalarından sonra insanın aklına biraz olsun korku giriyor.