bugün

sizin allahınız ve kanunları burada geçmez

gözle şahit olmadan yaşanmış olduğu bir vukuat olduğundan ötürü yargı getirilmemesi gereken bir durumdur.

peşinen haber kaynağı ardından aynı haber içerisinde hakimin soyadının önce kara ardından kaya olarak yazılmasıyla ne denli önem verildiği dikkate alınmalıdır.

epey dikkatimi çekmiş olan bu konu için biraz aşartırma yapıldı, islam hukukunda kuralların nasıl olduğuna dair sonuçlar ise aşağıdaki maddelerde mevcuttur;

"1- Kadına ait mallar kadının, erkeğe ait mallar erkeğindir. Kadının ve erkeğin ortaklaşa kullandığı mallar da erkeğindir.

2- Onlara harcadıklarınızı isteyin.

Bu kadınlar, müslüman kocalarının kendilerine verdikleri mehir ve aldıkları hediyeleri iade edince, Habibe gibi serbest kalırlar. (Peygamber efendimizin ağzından)"

yani görüldüğü üzere, çok istisnasını gördüm elbette, ancak şahsi kanaatim şudur ki, vücudun kapatılan gözeneğiyle ters oranda zihne giden temiz hava azalıyor ya da din ve devlet işleri diyebileceğimi yargı, ordu, kamu prosedürleri işe geldiği gibi kullanılıyor. madem dinine bu kadar bağlı bir hanım sayın sönmez, neden dininin öngördüğü kuralları es geçip hakkını anayasada arıyor? madem anayasada arıyor, neden anayasanın kurallarına uymuyor? bu başlık altında laikliğie dair çok az satır gördüm, ama hoşuna giden ya da gitmeyen biliyor ki laiklik türkiye cumhuriyeti'nin üzerine kurulduğu temelin çözüm bileşenlerinden bir tanesidir, göz nurudur. her ne kadar kendini belli etmekte zorluk çekecek parlaklıktaysa dahi, hala var. ve bir tane kadının dini vesilesiyle alamayacağını bildiğini anayasayı kullanarak almak istediğinde laikliği ezip geçmesi hoş karşılanamaz. belki despot kelimeler, zira biraz empati ile kendimi hikayenin kahramanları yerine koysak gayet hafif kalacak harfler bütünüdür hepsi. biliyorsunuz ki bu şikayetçi hanım, mahkeme salonunda hakimden erkek görevliler yerinde kadın görevlilerin yerleştirmesi sonunda örtüsünü açabileceğini dile getirebilirdi, ha belki de yaptı ve haber sunma aşkıyla yanıp tutuşan türk basını kırık yumurtayı bize omlet diye yedirdi bilemeyiz, zira her okuduğumuza gözlerimiz kapalı bakarsak herhangi bir halt anlamadığımızla beraber bir ya da birden fazla kişinin de hakkını körü körüne yemiş oluruz aklımızda. ki akılda başlamışsa yeryüzünde doğmuş demektir bile. öte yandan, yüklemi -miş ekli cümleleri rehber bilip yola çıkarsanız, sadece gitmiş olursunuz.