bugün

kürt kökenli vatandaşlarımıza yapılan zulümler

bu iddialara müthiş şekilde karşı çıkar ve 'ucuz propagandalar' derken bizzat ülkücü bir arkadaştan (ben de ülkücüydüm önceleri. tanıdığım çok insan oldu) dinlediklerim beni şok etmişti. şöyle ki; sorgulanan kürtlere insan pisliği yedirilmiş ve bununla beraber insan onurunu yerlere düşüren davranışlar sergilenmiş. şu anda kiracımız olan arkadaşım ise şu olayı anlatmıştı: köy meydanında tüm köylü toplanmış, erkekler çırılçıplak soyulduktan sonra eşek gibi anırmaları istenmiş. eşek sesi çıkarta çıkarta, köy meydanında koşturulmuşlar ve bu arada bu koşturma işi sopa darbeleriyle desteklenmiş.

şimdi kendisi veya akrabaları bunları yaşayan insanlara bazı şeyleri anlatmakta güçlük çekmemiz normaldir.

ben bu tarz durumlarda şunu söylüyorum: bu ülkede çok hatalar yapıldı. her devlette olan şeyler burada da yaşandı. bu memlekette size eziyet eden aynı adamlar ülkücülere de türlü işkenceler yaptı, normal vatandaşına da. ihtilal zamanında evinde arama yapılan ailelerin türk fertleri kafalarına dipçik darbeleri yediler kendilerinden geçene kadar.

ülkücülerden adama masum olmasına rağmen bir suçu kabullenmesi için her türlü işkenceler yapılmış, adama şişe sokulmuş vs vs... adam yine de kabul etmemiş, en sonunda karısını getirmişler karşısına 'itiraf et yoksa karını gözlerinin önünde......' demişler ve adam artık 'tamam ne derseniz kabul edeceğim, bırakın karımı' demek zorunda kalmış.

şu an bu işi zorlaştıran şeyler, güneydoğuanadoludaki ve doğuanadoludaki problemi güçlendiren şeyler bazı hoş olmayan olayların yaşanmasıdır. zaten genelkurmay başkanımız dahil devlet büyükleri demeçlerinde hatalar yapıldığını söylemişti hatırlarsanız.

evet, hatalar yapıldı ancak bunun çözümü intikam almak değildir. yoksa sonsuza kadar insanlar acılar çeker. şimdi işler iyiye gidiyor. akıllı olmak, düşmanlığa değil, dostluğa yatırım yapmak gerekiyor.
güncel Önemli Başlıklar