bugün

kur an ı kerim de örtünmeyi emreden ayetler

buluğ çağına ulaşmış tüm müslüman hanımların uygulaması allah * tarafından emrolunan ayetlerdir.
bunu inkar eden (müslüman olduğu halde) kafir olur. zaten müslüman değilse allah, kıyamet gününde onlarla ilgili olacakları yine hazreti kur'an'ın mübarek ayetleri ile bizlere aktarmıştır.

işte o ayetler:
1-
"mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). ey müminler! hep birden allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
(bkz: nur suresi 31)

görüldüğü gibi örtünmenin ne zaman, ne şekilde, kimlere karşı olacağını yüce rabbimiz detaylı olarak bize anlatmış.

2-
"ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler! bu, onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. bununla beraber allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet edicidir."
(bkz: ahzap suresi 59)

cilbab'ın tam olarak anlamı ise: baştan aşağı örten çarşaf, ferace, car gibi dış örtüsünün, elbisesinin adı şeklindedir. burada da açık şekilde müslüman kadınların ne şekilde ve nerede örtünmeleri gerektiği bilgisini alıyoruz.

3-
''artık nikah arzuları kalmamış, hayızdan ve evlattan kesilen kadınların. süslerini göstermek ortalıkta dolaşmamaları şartıyla örtülerini bırakmalarında kendileri için bir günah yoktur. ama saakınmak için titiz davranmaları, onlar için daha hayırlıdır. allah her şeyi işitir, her şeyi bilir.''
(bkz: nur suresi 61)

yine burada da görüldüğü gibi hangi müslüman kadınların örtünmeme mazeretine sahip olduğu yüce rabbimiz tarafından bizlere bildirilmektedir.

tüm bunlar allah'ın ayetleri, emirleridir. bunlara inanmayanların allah'ın cennetlerine girebilme ihtimalleri yoktur. her insanın gözünün önünden öldüğü saniye örtülen perde alınır. tüm gerçekleri o saniye zaten anlar. böyle bir islami bütünlüğe sahip memlekette doğup da inanmayanlardan olmak allah muhafaza cehennemde daha büyük acılara sebep verebilir. bu yüzden sürekli bu tip yazıları okumak, sıkça tevbe etmek ve bir bilene danışmak gerekmektedir.

unutulmasın ki allah bizim için işleri zorlaştırmıyor, kolaylaştırıyor.