bugün

bütün ideolojilerin aynı bok olması

bir insanlık trajedisi çünkü öyle ya da böyle siyasi seçimlerde bu ideolojilerden birini seçiyorsunuz. peki nerden çıktı hepsinin aynı oluşu? ne diyorsun oğlum sen, komünizm ile faşizmi aynı torbaya mı koyuyorsun? evet. hepsini aynı torbaya koyuyorum.

ideolojilerin tek bir amaçları vardır. yalnızca ama yalnızca kendi düşüncelerini empoze ettirebilecek bir düzen meydana getirmek. bir dünya düzeni. bu düzende cırtlak seslere yer yoktur, karşıt düşüncelerin sonu ölümdür. sağ için de sol için de geçerlidir bu. komünist değilsen, bir komünist ülkede yaşayamazsın. arı ırk değilsen, faşist ülkede (ya da dünyada nasıl söylemek isterseniz) yaşayamazsın. cezan ölümdür.

aradaki ince fark, teninin rengi için mi yoksa beyninin içindeki düşünce için mi öldürüleceğindir.

evet, birçok yerde "komünizm mutlu insnaların yaşadığı şirinler köyü ütopyasıdır." diye geçer. hayır! herkesin mutlu yaşadığı bir yer değildir. yalnızca komünistlerin mutlu yaşadığı bir düzendir. başka bir düşünceye yer yoktur, başka bir ideolojiyi savunma hakkın yoktur. sen, tıpkı seri üretime geçilmiş bir robot gibi tek bir düşünceye bağlısındır. kendi yarattığın fikrin ya da inandığın başka bir fikrin önemi yoktur. komünistsindir ve öyle kalmak zorundasındır.

tıpkı faşizm gibi.

adına ister faşizm, ister şeriat, ister komünizm ister aklınıza gelen başka bir "ideal dünya projesi" diyin. hepsi aynıdır. yalnzıca kendi düşüncelerinin hüküm sürdüğü, birçok düşünceyi robotlaştıran bir dünya. beyinsiz bir nesil yaratmak ve hepsini omurilikleriyle yönetmek isteyen bir dünya. bireysel düşüncelerin değil, toplumsal düşüncenin daha doğrusu devletin düşüncesinin önemli olduğu bir dünya. başka hiçbir şeyin önemi olmayan.

tüm ideolojilerinizden ve bunlar için sürekli kafa patlatmanızdan tiksiniyorum. umarım ki sonsuza kadar birbirinizi yiyip bir gün yok olacaksınız ve insanların düşüncelerini hür bırakacaksınız. insanları omuriliğe hapsetmek yerine, hiçbir ideolojiye bağımlı kalmayan yepyeni düşüncelere sahip varlıklara dönüşmeleri için izin vereceksiniz. siz ve kitaplardan kopyaladığınız, özgünlük dışı lanet düşünceleriniz. defolun gidin burdan.