bugün

esrar

leblebi gibi satılan illegal bir bitki, uyyşturucu. her köşe başında satana rastlamak pek mümkün. türk gençliğinin yarısına yakının kulladığı madde. birçoğunun kullanırken savunduğu görüşlere bakalım;

*ucuz.
*bağımlılık yapmıyor.
*güzel kafa yapıyor.
*alkole oranla daha etkili.

*ucuz -- neye göre, kime göre? pekala çok pahalıdır. heryerde yetiştirilebiliyor ve pahalı, ilginç.
*bağımlılık yapmıyor -- en çok savunulan da budur. esrar bağımlılık yapar. başlarda yapmaması normaldir çünkü beynin ona karşı üretebileceği reseptör yoktur ancak sık kullanımı sonrası beyin reseptör üretecek ve bağımlısı olacasın mutlaka. zaten belli süre sonra da kesmeyecek ve daha farklılarına yöneliceksin.
*güzel kafa yapıyor -- kendi kendine yetemeyen zavallı cümlesidir. her ne olursa olsun bir sığınma cümlesidir. öyle insanlar var ki; bugün annesini yarın eşini kaybediyor ama başlamıyor. karakter meselesi.
*alkole oranla daha etkili -- evet daha etkilidir anca alkole oranla da çok çok daha zararlıdır. alkol kullandıktan sonra zararlarını hissedebiliyorsun ve görebiliyorsun ancak; esrarda alkole oranla pek göremezsin ama bu demek değildir ki; zararsız. kat ve kat daha zararlıdır.

hollanda'da serbesttir belli bir miktara kadar ve bazı doktorlar reçete olarak yazarlar. şimdi bazıları " bak doktor reçeteye bile yazıyor demek ki zararsız" diyebilir ama o doktor esrarı hastaya rahatlatıcı olsun diye yazar ve ayda en fazla bir kere, belirli bir dozda. biz işimize geleni biliyoruz tabi, orası da ayrı bir konu.