alman çoban köpeği

halk arasında alman kurdu olarak bilinen köpektir. 3 aylıkken almıştım kendisini. en başlarda "lan noluyoruz" dememe sebebiyet vermişti. dengesiz hareketleriyle açıkçası beni bir hayli korkutmuştu. ancak zamanla doğru eğitim ile birlikte dengeli bir karaktere kavuştu, şu anda 1 yaşımda köpeğim. bu yüzden bu cins ile ilgili birkaç tavsiye verebileceğimi düşünüyorum:

1. ack cinsi evde bakılabilir. söylenenlerin aksine asla çok havlamaz. hatta bir tehdit unsuru falan yoksa hiç havlamaz. bu yüzden bunu sorun etmeyin.

2. tüy döker ancak çok değil. kaliteli bir mama verilmesi, tüylerin doğru zamanda iyi bir biçimde taranması, vitamin desteği gibi uygulamalarla tüy dökme oranı oldukça uzalır. unutmayın kılı, tüyü olan herkes döker bunu. biim de dökülmüyor mu? gülü seven dikenine katlanır.

3. mülkiyet kavramını öğretin. evde baktığınız zaman terliğinizi alıp, oynamaya, ısırmaya başladığı zaman ağzından terliği alıp, ona kızarak bir şey elde edemezsiniz. ağzından terliği alıp ona kendi oyuncak kemiğini verdiğiniz zaman eğitmiş olursunuz. böylece mülkiyet kavramını öğrenecektir.

4. kaliteli mama kullanın. eğer cidden kaliteli mama kullanamam, ev yemeği forever diyenlerdenseniz almayın bu köpeği. sizi geçtim ona yazık. bu hayvanların en önemli özelliklerinden biri tüyleri. sağlıklı bir tüy gelişimi kaliteli mamayla olur. mera dog, royal cain, nutra nuggets gibi mamaları kullanın. ayrıca mama yalnızca tüye değil, köpeğin ömrüne de etki eder. onun sindirim sistemine uygun gıdalar olan mamalardan ziyade patlıcanlı patatesli ev yemeğini koyarsanız köpeğinizin ömrü kısalacak, büyümesi yavaşlayacaktır. metabolizması bu kadar hızlı çalışan hayvanların yapım faaliyetleri için oldukça yüksek miktdar protein gerekmektedir. bunu da mamadan sağlayabilirsiniz.

5.bebeklik zamanında ve gebelik zamanında kalsiyum takviyesi gerektiğini unutmayın. kalsiyumu her yaşta, uygun dozlar vermeniz mümkündür. ancak özellikle bebeklik döneminde sağlam kemik gelişimi için ve hamilelik döneminde daha sağlıklı bir gebelik geçirmesi için önemlidir, unutmayınız.

6. onu tut, bunu tut, obrakuskus gibi saçma sapan emellerinize alet edecekseniz almayın bu hayvanı. hayvanlar insanlarla vakit geçirmek iindir, hayvandan farkınız yoksa böyle bir köpeğe ihtiyacınız yok. eğitime göre şekil alan bir kişiliği vardır acknın. normal şartlarda asla bir pitbull kadar vahşiliği yoktur. pitbull'un bile yoktur. ancak yanlış eğitir, köpeğe jilet çeker, karanlık odada bırakır, kanlı et yedirirseniz bir gün tutar pipinizi ağzında kalır. siz de halinize bakıp bakıp ağlarsınız. adam olun. hayvanlar sizden değersiz değil.

7. uygun aralıklarla tarayın. aksi takdirde estetik açıdan kötü duracak, hayvan mutsuz olacaktır.

8.bekçilik için ideal bir köpektir. ancak ipini bağlayacak hiç hareket ettirmeyecekseniz hiç ellemeyin bırakın başkalarının köpeği olsun. gidin kangal, akbaş falan alın. egzersiz ihtiyacı ortalamanın üstünde olan bu hayvanlar serbest bekçilik için idealdir.

9. koruma için ideal bir köpektir. dünyanın en zeki 3 köpeğinden birisi olmakla birlikte, vücudunun yapısı onu oldukça çevik ve hızlı kılar. bunun dışında oldukça kuvvetlidir ve sezileri çok kuvvetlidir. dogo cinsi ile birlikte bana kalırsa en iyi koruma köpeğidir.

10. çocuklarla iletişimini problem etmeyin. alman çoban köpekleri olsun diğer hayvanlar olsun bizden daha merhametli yaratıklardır. hiçbir ibizim yaptığımız gibi küçük çocuklara tecavüz etmezler. medyada sıkça görürsünüz bebek parçalayan köpek haberlerini. burada suç köpeklerde değil onları yetiştiren sahiplerindedir. onu bunu ısırtayım, vahşi olsun zihniyetiyle yetiştirilen bir köpekten ne bekleyebilirsiniz? sizi alsak küçükken ve size sürekli şiddet aşılasak siz ne yaparsınız? soonuç olarak sosyalleştirilmiş bir köpek asla çocuklara zarar vermez. eğitim almasına da gerek yoktur. çoluğunuz çocuğunuz varsa içiniz rahat olsun. onlar için canlarını feda bile ederler.

11. alacaksanız tasmasız gezdirmeyin. ne kadar çevredeki insanlara durduk yerde zarar vermeyeceklerini söylesek te hisleri ve sezileri güçlü, yanılmayan hayvanlardır. siz serbest bıraktığınızda sizin hakkınızda kötü düşünen bir insanın ağzına sıçabilirler. oynamak için yanlarına gittikleri bir insan ona korkudan da olsa şiddet uygulamaya kalkarsa karşılığını fazlasıyla verebilir. bu yüzden isterse terrier olsun isterse pitbull hiçbir köpeği tasmasız gezdirmeyiniz. unutmayın ki insanlar hayvanlardan korkabilirler. kendinizi onların yerine koyun. küçük bir çocuğunuz olduğunu ve üstüne gelen köpekten- zararsız bile olsa- yere düşüp kafasını vurduğunu hayal edin. üzüntü verici değil mi? evet öyle. bencil olmayın.

12. köpeklerinizi denize sokmaktan çekinmeyin. çevredeki gerizekalı erkek ve bayanlar yasak diyecektir, küfrü basıp yollayın isterseniz. dünya sadece insanlar için değil, bunu hatırlatın.

13. iyi bir dost, kardeş ve hatta bir sevgili arıyorsanız sizin için ideal bir köpek. evet sevgili dedim, yanlışlıkla yazmadım. tıpkı sevgili gibidir. siz gittiğinizde yolunuzu gözler, sizi izler, ruh halinize göre ruh hali değişir. üzgün olduğunuzda bunu anlar, sessizleşir. iyi bakacaksanız harika bir köpektir. sizi koruyabilir, oyun oynar, arkadaşlık eder. ve dediğim gibi hep yolunuzu gözler. sevgilim dedikleriniz bile sizi aldatır, vefasızlık eder ama o etmez.

kara gomleklinin tavsiyeleri bunlar.