bugün

midilli

dikili'den haftanın belirli günlerinde, ayvalık'tan ise hemen her gün kalkan feribotlar ile yaklaşık 2 saatte geçebileceğiniz yunan adası.* feribot biletleri kişi başı 50 euro. * kendi aracınız ile gitmek ve orada gezmek isterseniz size yaklaşık 500 tl ye patlayacaktır çıkış iznini almak, bu ücretin karşılığında takribi 25 gün kadar bir izniniz var. hoş 3-4 gün kafi gelir sanıyorum midilli adasını gezmek için.

feribottan ada'ya indiğinizde gümrükte sıkıcı dakikalar ya da saatler geçirebilirsiniz. sıkı bir kontrol olduğu söylenemez ama birkaç feribot aynı anda yanaştıysa şayet, pasaport kontrol süreleri bir hayli uzuyor. bu da haliyle ellerinde valizle bekleyenleri bunaltıyor.

limanda pasaport işlemlerini halledip biraz yürüdükten sonra ilk hissettiğiniz koku muhtemelen anason kokusu olacaktır. uzo'nun ilk üretildiği yer olduğu söylenen midilli'de bu şaşırtıcı olmasa gerek.

arabadan çok motorsiklet göreceksiniz. ciddi bir park sorunu var. kaldırımlarda dahi park etmiş motorsikletler mevcut. kadın, erkek, genç, yaşlı herkes kullanıyor.

otellerin hemen hepsi konum olarak oldukça iyi. motorsiklet sesinden ötürü uyumakta zorluk çekecek olsanız da manzara buna değer.

esnafın büyük çoğunluğu türkçe biliyor. çarşısı ufak, dar ara sokaklara kurulmuş. haftanın belirli günleri ve saatleri açık. ptesi-çarşamba-cumartesi 13:30 da kapanan mağazalar gün boyunca bir daha açılmıyor. diğer günler ise 13:30 - 17:30 arası kapalı. 2-3 günlüğüne gidecek olursanız bunu göz önünde bulundurun derim. bunun dışında tüm sahil kafelerle çevrili. söylemeye gerek yok frappe en tercih edilen içecek.

menüde dikkatinizi çekecektir; geleneksel tatlıları olarak * revani'yi öneriyorlar. tavsiye ederim. bizimkinden oldukça farklı.