bugün

chp nin birilerine batmasi

öncelikle; başka partileri eleştirebilme hakkı varsa chpyi de eleştirebilme hakkı vardır. partinin kurucusunun ulu önder atatürkün olması da bu durumu değiştirmez. çünkü, bazılarını görüyorumda, sırf atatürk kurdu diye chpye laf söyletmiyor. iyi de, atatürkten sonra gelen liderler de atatürk çizgisinde mi kaldı. en azından onun onda biri olmayı başarabildiler mi? buna bakmak gerekir.

chpnin, atatürkten sonraki hali malum. halka düşman kesilmeler, demokrasi karşıtlığı, darbelere destek olmalar, atatürkün gösterdiği yoldan ilk başta kendilerinin uzaklaşması halktan chpyi soğuttu. bunun için 1950 seçimlerinde büyük bir darbe aldı. daha sonra da 1960 askeri darbesi ile başa gelmeleri, demokrasiden ne kadar uzakta olduklarının göstergesiydi. günümüzde bu hala böyle. deniz baykalın tavırlarına bakıp anlarsınız.

atatürkün chpsinden çok uzak chp. chp, ismet inönü chpsi durumda. demokrasiye, halka uzak. dini değerlere saygısı bir chp var. (bkz: önder sav)

bu yüzdendir ki chpnin birilerine batması normal. chp, çağdaşım diyor ama çağdaşlığın gerektirdiği şeyleri de yapmıyor. bu yüzden, evet batıyor. bu yüzden de kimse suçlanmamalı.