bugün

kürtler

bu insanların bir türk boyu olduğu konusunda kafa karıştırıcı konular öne sürülüyor uzun zamandır. işin acı tarafı bunu ortaya atanlar kendine milliyetçi diyen insanlar.

peki nedir bu savların kökenindeki unsur? efendim bir yazıtta diyor ki "men kürtül han urungu alp". urungu alp ise bilinen bir türk büyüğüdür. işte bu sözü bizim sözde milliyetçiler, bilinçli olarak şöyle yorumluyorlar: "ben kürt hanı urungu alp". oysa bu cümlenin geçtiği taşın hemen yanında da "kürtül" sözcüğü geçiyor. bariz bir şekilde de güzel anlamında kullanılmış. bu açık. ancak kürtlerin türk soylu oldukları ile ilişkin hbaerleri bangır bangır yayınlayan medya, bu gerçeği hiç araştırmıyor, görmezlikten geliyor.

bir de bazıları vardır, 'var ya asıl kürtler sarışındır. şimdikiler iranlılaşmış hep ondan esmer'. efendim, düşünemeyen kişiler 'aa öyle mi' diye tepki verebilir bu iddiaya. ancak düşününce, beyaz ile grinin birleşiminden siyah oluşması kadar olanaksız bir şeydir bu söylenen. yani sarışın insan ile kara olmayan ama esmer insan karışsın, ortaya kapkara bir insan çıksın. peki?!.

yaa işte sevgili insan, durum bu.