ted bundy

iyi bir eğitim almıştır. okul yıllarında oldukça çekingen, içine kapalı, pısırıktır. fakat bir o kadar da iyi giyinen, yakışıklı biridir. okul yıllarında tanıştığı bir kıza aşık olmuş ve artık kendini ona ispat edebilmek için çok çalışmaya başlamıştır. fakat kız onu terketmiştir ve başka bir yere taşınmıştır*. yıllar sonra iyi bir eğitim almış ve kendini iyice geliştirmiş olduğu sıralarda farklı bi yerde yeniden karşılaşmışlardır. kız baya bir şaşırmıştır "ted"in bu değişikliğine ve bu sıralarda yeniden ilişkileri başlamıştır. ted bundy ona gerçekten aşıkken bu ikinci kez karşılaşmalarında sevgilisiyle evliliğin eşiğindeyken ona kötü davranmaya başlamış ve sevgilisinden ayrılmıştır. bu duruma herkes çok şaşırmıştır.
ted bundy yakışıklı olmasına rağmen hayatı boyunca cinsel sorunları olmuş bir genç olduğu için bu konuda büyük bunalım yaşıyordu. kızları kandırması zaten güvenilir tipi ve kişiliği sayesinde kolay oluyordu. kimi zaman kurbanlarını koluna veya bacağına taktığı alçı sebebiyle kitaplarını taşıyamadığını söyleyip ona yardım etmelerini rica ediyordu. tabi bu sırada kafalarına ağır darbe alan kurbanları tecavüze uğrayıp vahşi şekilde öldürülüyorlardı.
filmlerdeki yakışıklı ve karizmatik katil olayı bu adam sayesinde çıkmıştır.
mahkemede kendi savunmasını kendisi yapmıştır. çünkü bu konuda da iyi bir eğitim almıştır. hatta bir gün savunması için araştırma yaparken hapisten kaçmayı başarmış ve kaldığı yerden devam etmiştir. bir kaç yıl da bulunamamıştır.
ayrıca fbi'a da büyük yardımları dokunmuştur. gary rigdway adlı katilin profilini çıkarmada yardımcı olmuştur. 1989'da idam edilmiştir.

"bu dünyadaki en soğuk kanlı piçim." * *

(bkz: seri katil)
(bkz: seri katiller)