bugün

jim morrison

"Herkesin doğduğunu iddia ederler, ama ben buna katılmıyorum. Belki de baygınlıklarımdan birini yaşıyordum."(1969)

"En çok seven anne, baba, akrabalar, suratlarında gülücüklerle cinayet işlerler. Gerçekten olduğumuz asıl kişiyi tahrip etmemiz için zorlarlar. Anlaşılması güç bir cinayet."(1969)

"Bana göre şarkı müzikle gelir; ilk önce bir ses ya da ritm, sonra elimden geldiğince hızlı söz uydururum. Hissedişi sürdürmek için; ta ki müzk ve lirik aynı anda gelinceye kadar. Şiirde genellikle hiç müzik yoktur. Şarkılarımın çoğu o anda oluşur; pek üretken bir söz yazarı dğilimdir."(1969)

"Bir Doors konseri, özel bir tür dramatik görüşme ve eğlence için düzenlenen bir halk toplantısıdır. Sahnedeyken bir dünyanın yaratımında roller alıyoruz ve bunu kalabalıkla birlikte kutluyoruz. Hareket halindeki vucutların heykeli haline geliyor. Bu politik, ama bizim gücümüz seksüüel..belki bizi erotik politikacılar diye adlandırırsınız.."(1969)

"Bir oyun, kapalı bir sahadır; merkezdeki cinsiyetse ölüm çanıdır ve rol yapmak, sahip olduğum tek oyun."(1969)

"insanların neden benim her zaman uçmuş olduğuma inanmak istediklerini merak ediyorum. Belki de kendi trip'lerini onlar için bir başkasının üstlenebileceğini zannediyorlardır..." (1969)

"Çocuklar, gelecektir. Çocukları değiştirebilir, şekil verebilir ve etkileyebilirsiniz. Genç dinleyicinin önemi budur; onlar üzerine yazılması iin beklenen temiz kağıt gibidirler.. ve ben mürekkebim."(1969)

"Bir rock konserinde kural yoktur. Her şey mümkündür."(1969)

"Los Angeles, parçalarını birleştirecek bir ayin arayan bir şehirdir ve The Doors da öyle; bir ayin arıyor. Bir tür elektrk düğünü. Biz kendimizi göstermek için müziğin içinde saklanıyoruz." (1969)

"Bazen..Rock'n'roll tarihini Yunan dramasının aslı gibi düşünmeyi seviyorum. Mevsimler boyunca harman yerinde bir grup rahip yardımcısı danslar edip şarkı söylemeye başlamış. Sonra bir gün delinin biri kalabalığın içine atlamış ve Tanrı'yı taklit etmeye başlamış..."(1968)

"Film herşeyi sıkıştırır. Bir sürü enerjiyi küçük bir alan iiçinde paketler."(1969)

"Ben her zmaan kelime adamı olacağım, kuş adam olmaktan iyidir."

"Bir uçak kazasında ölmeyi önemsemem. Güzel bir gidiş olurdu. Uykuma ya da yüksek dozdan ölmeyi istemiyorum.. onun nasıl olduğunu hissetmek istiyorum. Onu tatmak, duymak, koklamak istiyorum. ölüm bize sadece bir kez gelecek onu kaçırmak istemem."(1969)

Sözlerinin sahibi, Lizard King, şair, besteci, IQsu 149 olan müthiş insan...