bugün

maymundan geldiği gerçeğinden utanan insan

yaradana inanan birisi olaraktan, evrim teorisine inananlardan daha fazla bu teoriyi araştırdığımı kanıtlayan durumdur. Şöyledir ki evrim teorisine göre insan maymundan gelmemiştir. insanların ve maymunların ataları tek bir çatı altında toplanmıştır ki bu türe primat adı verilmiştir.

maymundan gelme konusu ile amaç insanları bilgilendirmek değil, sözlükte ki ateizm furyasını da peşine alıp kendi çapında celebrity olmaktır.

Biz nasıl dogmalarla(!) düşünüp yorumluyorsak, bu teoremi destekleyenlerde son 10 senedir evrim teorisi hakkında çıkan kitapları okumadığına karar kıldım. Son yıllarda yapılan araştırmaların ortaya koyduğu gerçekleri evrim teorisi başlığında açıklamıştım ki, sevgili yazarlarımız uzun entry okuma lüksleri olmadığı ve bazı konularda ön yargılı olduklarından mütevellit konuyu araştırmamıştırlar bile.

--spoiler--

kodlanmış genetik bilginin varlığının madde ve enerjiyle ya da doğa kanunları ile kesinlikle açıklanamaz oluşudur. bir kodlama sistemi, her zaman için zihinsel bir sürecin ürünüdür. bir noktaya dikkat edilmesi gerekir, madde bir bilgi kodu üretemez. bütün deneyimler, bilginin ortaya çıkması için, özgür iradesini, yargısını ve yaratıcılığını kullanan bir aklın var olduğunu göstermektedir. maddenin bilgi ortaya çıkarabilmesini sağlayacak hiçbir bilinen doğa kanunu, fiziksel süreç ya da maddesel olay yoktur. bilginin madde içinde kendi kendine ortaya çıkmasını sağlayacak hiçbir doğa kanunu ve fiziksel süreç yoktur.
--spoiler--

bu yazımda da anlattığım üzere madde bilgi üretemez.

Canlıların yaşadıkları ortama ayak uydurmaları evrim teorisi ise buna bende tamamen katılıyorum. Lakin insanların maymun(!)dan, primattan gelmesi, ilk hücrenin tesadüf eseri oluşması eğer evrim teorisi ise kusura bakmayın ama buna katılacak kadar yobaz -evet yobaz- değilim.