bugün

barcelona sempatizanı türk

yanlış hatırlamıyorsam 2002 f1 barcelona yarışını izlerken pistin geçişe en müsait yerinde -o sebepten çok fazla gösteriliyordu kameralar tarafından- koskocaman bir pankart gözüme çarptı: 'katalunya ispanya değildir'. adamlar bunu nerden baksan birbuçuk milyar insanın izlediği, dünyanın en önemli spor olaylarının birinin canlı yayınında ilan ederek adeta racon kesiyor, gider yapıyorlardı. tamam katalanlar her fırsatta ayrılıkçı olduklarını dile getiriyorlar lakin bu konuda bask bölgesi kadar olamazlar. malumunuz eta gibi bir terör örgütüne ve athletico bilbao gibi bırakın yabancıyı, bask'lıların haricindeki ispanyol vatandaşlarını bile oynatmayan bir takıma sahipler. lakin konumuz ispanya'da kim 'ayrılak'çı kim 'birleşek'çi değil, futbol.

takım tutmak, gönüldaşlık bizim topraklarda genellikle aile etkisine yahut çocukluğun geçtiği dönemde takımların başarı durumuna bağlı. benim gibi gudikler de isminden etkilenip bir kulübe gönül verebiliyor. altı yaşıma kadar futbol değil voleybolla ilgiliydim ve sönmez filament taraftarıydım. akabinde ağabey ve dayı etkisiyle fenerbahçe'ye transfer oldum. ayrıca o sene şampiyon olmuştuk, kısacık boyuyla ilyas tüfekçi'yi yaşıtım sanıyordum o sebepten gönlüm sarı laciverte kaydı. barcelona sempatizanı olan cahil türklerin sempatizan olma nedenleri de sanırım kürtçü olmaları değil de bu takımın oynadığı inanılmaz futboldur. katalan takımını ayrılıkçı kürtlerin sembolü haline getirmek saçmalamaktan başka birşey değildir lakin şuna da inanıyorum ki bir gün gerçekten de öyle olacak. tıpkı 'zafer' anlamına gelen, sağcılarında solcuların da kullandığı - ki ilk kullanan winston churchill dir- o meşhur 'V' işaretinin artık direkt pkk sembolü olarak görülmesi gibi.

başlık sahibinden en kısa zamanda ' galatasaray'ı destekleyen cahil türkler' diye yeni bir atılım bekliyorum. e malum, apo sarı kırmızı fanatiği...