bugün

atatürk ün tanrılaştırılması

iyi niyetli pek çok kemalist in fark edemediği acı bir gerçek. bu muhteşem tespitlerin kaşiflerinin dinciler olması elbetteki bir tesadüf değil.

şimdi dinci dediğin adam, kendi pazarını korumak için din sosuyla yaşayan liberaldir. bunun içinde düzenli olarak din propagandalarına ihtiyaçları vardır. düzenli olarak. ve propagandanın da üstadları dincilerdir. yani bin yıllardan devraldıkları bir alışkanlıkları var. kabul edersin ki.

bir grup insan, atatürk ü üstün bir varlık olarak kitlelere anlatmaya başladıklarında, yani atatürk adı üstünden pazar için propagandaya giriştiklerinde, bu en çabuk dincilerin dikkatini çeker. dedim ya bu işin üstadları dincilerdir diye.

bir grup liberal, atatürk üstünden pazar elde etmeye giriştikleri zaman, dincilerin izledikleri yolu izlediler. başarılı yöntemler çünkü. e haliyle liberallerin pazar için savaşmalarına tanık oluyoruz.

biri diyor, siz dincisiniz, kendi ürünlerinizi satmak için dindar kılıftasınız. biri diyor, siz atatürk ü putlaştırdınız kendinize pazar elde ettiniz.

böyle bir kavga bu.