bugün

atatürk ün tanrılaştırılması

" mustafa kemal gençlere bir bayram filan da armağan etmedi.. zaten idman bayramı vardı, osmanlı'dan gelen, o da kutlanıyordu, onu 19 mayıs'la birleştirip yıllar sonra siyaset mühendisleri tarafından bugün bayram ilan edildi. tıpkı 23 nisan'ın milli egemenlik ve çocuk bayramı olarak ilan edilmesi gibi.."

" öyle chp'nin cumhuriyetin şeref kitabındaki şiirdeki gibi; ey gökteki melekler, sizde göklerden inin / yılda bir borcumuzdur cumhuriyete tapmak (15. yıl sayfa 53)... evet facianın tüyler ürperten tarafı budur. padişah denilen hain, kendi tahtını ve kıymetsiz hayatını korumak için yurdunu, milletini düşmana feda etmek istiyordu. (...) atatürk (...) padişah adını taşıyan vatan hainini kovdu sonunda değil mi?
vaad edilen neydi: ulu şefimizin gösterdiği yoldan yürüyelim. onun yolu bizi yalancı ahiret cennetine değil, hayata kavuşturacaktır.ufukta sonsuzluğu çizen kudretli bir el / göklere yükseliyor ilah gibi bir heykel / bu varlığın önünde bir dakika dize gel / bu taş daha kutsidir o kabenin taşından.
ey büyük ata! ey tanrının oğlu! diye başlayan daha bir sürü zırvanın yer aldığı bu metnin aslını görmek isterseniz, chp'nin cumhuriyetin 15. yılı için bastırdığı, türk gençliğinin duygu ve düşüncesini ifade eden istanbul'da cumhuriyet matbaasında basılan şeref kitabına bir göz atmanız yeter."

tamamı için

http://www.haberpusula.co...emi--koseyazisi-2236.html
güncel Önemli Başlıklar