bugün

atatürk ün tanrılaştırılması

din, inanç, etik ve tanrı gibi zihinlerine ağır gelen bazı kavramları, herkes de aynı kendileri gibi daracık bir perspektiften ele alıyor sanan bir grup insanın, duyulan sevgi ve saygı türlerini kafalarında karıştırmasıyla çıkardıkları enfes tespittir..

ben şahsen o küçük görülen hatta 'kominist' emaresi sayılan büst ve anmalara saygı gösteren biri olarak eleştiri odağıyım.. ancak teist de sayılmam.. birini tanrılaştırmam mümkün değil çünkü bir tanrı'nın varlığından bile şüphe duyuyorum.. ee n'oldu ki şimdi? nasıl suçlayacaksın beni?

ya bu laftaki sığlığı tam anlatamıyorum.. tanrı ne? müslümanlık ne? herkes senin düşündüğünü düşünmek, inandığına inanmak zorunda mı? nereden geliyor bu peşin hüküm? ya onu da geçtim, 'atatürk'ü tanrısallaştırmak' başlığının niye vurucu olması bekleniyor? ya hedef kitlenin sikinde değilse senin kutsal saydığın 'tanrısallaştırma' eylemi? ayıpların yüzlere mi vurulduğu sanılıyor nedir? herkes senin kadar hacimsiz mi yaşıyor sanıyorsun, en büyük hakaretin 'tanrılaştırmak'?

ben şahsen daha tanrı'nın bir iyiliğini görmedim.. aa yaşamımı verdi bazı inançlara göre, bu yüzden minnet duymam gerekiyor ama içimden gelmiyor böyle bir inanç? ne yapayım yanarım belki cehennemde, çok mutlu olursunuz.. ama atatürk'ün insanüstü inancı ve gayreti sayesinde çok yarar gördüm..

bir şeyi tanrılaştıracaksam atatürk'ü tanrılaştırmam en yakınıdır benim için valla.. üstelik müslüman değilim, yani senin suçlama normlarına pek uymuyorum.. kafanın karışmasını anlayabiliyorum, herkesi dinibütün müslüman sandığın için, tanrılaştırma çok yakıcı bir fiil senin için, bunu rahatça kullananını hayal bile edememişindir bugüne değin..

entryi uzun bulup, yazarına bakan adam için özetleyeyim: dinsiz olduğumu, atatürk'ü sevdiğimi ve tanrı inancımı sorguladığımı anlattım.. eksile veya artıla..