bugün

devrimci karargah

KAMUOYUNA DUYURULUR

Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliği hiçbir şart ve koşul altında sarsılmayacak güç ve kudrettedir. Bunu hedef alan hertürlü iç ve dış saldırı geçmişte olduğu gibi bundan sonrada başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur.Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çizmiş olduğu yol doğrultusunda demokratik, laik ve ulus devlet çizgisinden asla ödün vermeyecektir.

Bugün Bostancı’da gerçekleşen silahlı çatışma neticesinde, 1 baş komiserin şehit edilmesi, 1 vatandaşımızın ölmesi ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralanması, ulus olarak bizleri derinden etkilemiştir. Bu üzücü olayda hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza tanrıdan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Daha bu silahlı çatışma devam ederken ve yetkililer tarafından henüz hiçbir açıklama yapılmamışken, bir kısım medya organlarında çıkan haberler ise, müvekkilime yönelik suçlayıcı birtakım ifadeler içermiştir.

Ölen terör örgütü yöneticisi ile bağlantı kurmak suretiyle, dayanağı olmayan bir takım isnatlar üretmek, evrensel hukuk kaidelerinin ötesinde kamu vicdanını da zedeleyen bir durum oluşturmaktadır. Müvekkilim hayatının her dönemini yasalara saygılı bir yurttaş olarak yaşamıştır. Hiçbir şekilde ve koşulda hiçbir terör örgütü yöneticisi veya üyesi ile iletişim içinde olması söz konusu değildir.

Dayanağı olmayan isnatlarla 10 aydır hürriyetinden yoksun bırakılan müvekkilim hakkındaki hukuki süreç devam etmektedir. Adil bir yargılama sonunda masumiyeti en kısa sürede ortaya çıkacaktır. Bu adli süreçle bağlantı kurularak ileri sürülen isnatlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu yönde yayın yapan medya kuruluşlarını hukuku sürece saygı göstermeye davet ediyoruz. Toplumda infial uyandıracak ve kişilik haklarımızı çiğneyecek şekilde yayın yapan bu basın-yayın organlarını sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

Ve üzerine basarak tekrar ifade ediyoruz ki, müvekkilimin hiçbir terör örgütü ile hayatının hiçbir döneminde bağlantısı olmamıştır. Bunun aksi yönünde, mesnetsiz yayın yapan basın kuruluşlarına karşı yasal her türlü haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır.

Saygılarımızla. (27.04.2009, 15:30)

Av. Hüseyin ERSÖZ

Birol BAŞARAN Müdafii

0555 259 6239
güncel Önemli Başlıklar