bugün

türkiye nin karabağ ı alıp azerbaycan a vermesi

hadi birazcık fikir jimnastiği yapalım.
bizim edimiz ne budumuz nedir ki, girip birilerinin elinden bölge alıp birilerine hediye ediyoruz? bizim devletimiz kendi ulusunun karnını doyurma görevini ne kadar yerine getiriyor da, bir devletten toprak alıp, bir başka devlete hediye etsin? önce kendi kapısının önündeki pislikleri temizlemesi gerekmez mi?
karabağ' ı ermenistan dan alıp hediye edeceğimiz azerbeycan devletinin, bize faydası nedir? azerbeycan devletinin bizim için ne gibi bir önemi olabilir. tamam soydaşlık var fakat, günümüz dünyasında soydaşlığın yeri nedir? niçin bu toprağı alıp azerbeycan denen devlete hibe edelim.
azerbeycan denen devlet, daha kktc yi bile tanımazken biz neden oraya toprak hibe diyoruz, biz miyiz doğu medeniyetinin kıyakçı abisi?
konu buradan açılmışken sınır kapısı açılması hadisesine gelelim. uzak asya hariç asyada, doğru dürüst kendi üretimini yapabilen bir ülke yok. hele ki gürcistan, ermenistan, azerbeycan gibi ülkeler, tamamen türk malları kullanıyorlar. ermenistan sınır kapısı kapalı olduğundan türk malları ermenistana gürcistan ve azerbeycandan kaçak yollarla giriyor. parsayı gürcistan ve azerbeycandaki kaçakçılar topluyor. azerbeycan da kaçakçılık sadece kağıt üzerinde suç. orada rüşvet almış başını gitmiş, cebinde savcıya rüşvet olarak verecek birkaç bin doları olan herkes, rahat rahat adam öldürebilir. durum böyleyken biz niçin böyle yoz bir devlet istemiyor diye ticaret hacmimizi daraltalım. niçin bizim helal ekmek kazanan üreticimiz, tüccarımız değil de, elin gürcü azeri kaçakçısı para kazansın?
önce bir gidin, azerbeycan tam olarak nasıl bir ülkedir öğrenin. azerbeycan devletinin bize faydası nedir külfeti nedir bir kavrayın, azerbeycan daki devlet kurumlarını biraz gözlemleyin, sonra ahkam kesmeye başlayın bre civanlar.