bugün

sayılarla galatasaray fenerbahçe derbisi

bir spor gazetesi klişesi vardır ya, her bi olayı sayıya dökerler.. ben de dün yerinde izlediğim maçı bu şekilde ele almak istiyorum izin verirseniz:

120 ytl: bilet satışının başladığı, hemen de bittiği gün karaborsadan ayarladığım biletin fiyatı..

6: maçtan çıkışta verdiğim parayı düşünerek dediğim ''anasını skiim yea'' sayısı..

1: türkiye'deki, istiklal marşı okunurken kolunu ileriye doğru uzatarak nazi selamı çakan manyak sayısı.. 2 sıra önümüzdeydi.. arkadaş, ''olm çabuk şuraya bak!'' demeden fark etmemiştim.. adam resmen istiklal marşında dimdik, mağrur, hitler' bekleyen nazi hücum kıtası gibi coşkuyla selam duruyordu.. artık nereden gördü o selamı da ne sandı o amca bilemem ama götüm tutuldu çaktırmadan gülmeye çalışırken.. bi de nası gururlu..

1: türkiye'deki, saygı duruşu yapılırken bozkurt işareti yapmak isteyip de, bilmeden metalci işareti yapan genç sayısı.. o da maçtaydı.. zaten ''heil mehmet akif ersoy!''un şokunu atlatamamıştım kendimi yere bıraktım artık.. bilsem ben de west-coast işareti çakardım..

30 cm: tribünlerdeki tezahüratlara bakılırsa shabani nonda'nın cinsel uzuv ebatı.. çok bekledik nonda üçlüyü çüküyle çektirsin diye kenar yönetim izin vermedi..

0: ümit karan'ın dün attığı gol sayısı..

0: ümit karan'ın dün gece girdiği pozisyon sayısı..

0: ümit karan'ın dün gece topu olumlu kullanma sayısı..

24.358 biletli seyirci: ümit karan'a dün gece küfreden kişi sayısı..

4: öndeki kolpa amigonun ''haydi beyler bağıryırouueez santrayla üçllü durun kapalı bişiler diyo şşşşşş!'' diye debelenirken aniden kopan ses teli sayısı..

13: selçuk şahin'in iq'su..

-29: barış özbek'in yetenek katsayısı..

2: büfedeki sıcak içecek çeşidi sayısı.. ilk akla gelen olasılıkların aksine bunlar çay ve kahve değildi.. elma çayı ve kuşburnuydu.. yönetim böyle uygun görmüş.. ben nane-limon istedim sahaya atarım diye vermediler..

9: kaleci antrenörümüz nezihi'nin maç öncesi ısınmalarda hakan balta'dan daha fazla isabetli yaptığı orta sayısı..

13: aynı ısınmalarda ayhan akman'ın çektiği ıska şutların kale direklerine ortalama uzaklığı.. metre cinsinden..

0: maçtaki rezil futboldan zevk alan futbolsever sayısı..

3: bu maç sonunda şampiyon olma ihtimali olan takım sayısı..

1: şampiyon olacak takım sayısı..

0: şampiyonluğu hakeden takım sayısı..

tanım: dün geceki amerikan güreşi müsabakasının sayılarla tarafımdan değerlendirilmesidir.. yalnız neden bu seferkini flash tv değil de lig tv vermiş anlamadım..