toplumun kanayan yarası hadi evlen artık baskısı

semptomların özellikle iş bulma, askerden dönme arifelerinde ve akran arkadaş/akraba düğünlerinin 1. ila 3. saatleri arasında tavan yaptığı hastalık.

Bu hastalıktan korunmak elinizde, alacagınız basit önlemler ile evlilik baskısı sendromunu önleyebilirsiniz.

1) askerliği erteleyebildiginiz kadar erteleyin

2)iş bulmayın, bulursanız "yeeaa bilmiyorum abii yeaa bırakabilirim her an yeaa ne uğraşacam" gibi sorumsuz/salak konuşun, bu bir baltaya sap olamaycagınız imajını oluşturup potansiyel kayınvalidelerde bir soguma yaratacaktır.

3)düğün ortamlarından uzak duru, illa gidecekseniz doğrudan gelin damat yanına gidip gorunup kaçın, 3 saat de kalsanız o kadar gorurler zaten sizi.

4)bayram ziyaretlerinden uzak durun.

5)düzenli spor yapın (niyeyse bilmiyorum, bugune kadar okudugum her türlü fiziksel/psikolojik/sosyolojik sorunu önlemek için yazılan tavsiyeler arasında vardır bu, ben de yazmak zorunda hissettim)

6)çok sıkışırsanız hemen karşı koymayın, çunku karşı koyacagınızı zaten bildiklerinden onlarca karşı tezi hazırlamışlardır, inşallah diye zikredin. yerine göre para biriktiriyorum biriktirmeden kimseyi bulmam gibisinden ilkeli adammış gibi yapın konuyu "vay be ne adam" a çekip abi ne olur haftasonu Fener maçı? kıvamına döndürün.

7) ilk nöbeti atlatmanın ne kadar önemli oldugunu unutmayın, atağın semptomları tavan yaptıgında geçiştirebilirseniz bir sonraki ana kadar kurtulursunuz.

8)içinde bulundugunuz baskı ortamını kabullenin, bununla yaşamayı öğrenin.