bugün

suşi hakkında yanlış bilinenler

her nedense hakkında pekçok hurafe olan sushi adlı yemeğe dair yanlış bilinenler.

1 - sushi aslında sadece balık'la yapılan bir yemek değil, en çok yapılan hata bu, sushi türlü deniz mahsülü ile de yapılmasının yanında sadece sebze ile veya yumurta ile de yapılır. (bkz: kappamaki) (bkz: tamago) (bkz: avocado maki)

2 - sushi sanıldığının aksine sadece pişmemiş malzemelerle yapılmaz. kızarmış, haşlanmış, ya da türlü proseslerden geçmiş malzemelerde kullanılabilir. (bkz: ebiten maki)

3 - sushi denilince aklımıza ilk olarak gelen yosun yaprağına sarılmış pirinç ve ortasında bulunan balıktır, halbuki bu tüm sushi'ler arasında sadece bir çeşit olan, makizushi'dir. zamanla ismi kısalmış ve artık maki adını almıştır.

4 - genelde sushi çiğ balık için kullanılan bir terim olsa da çiğ balık aslında sashimi'dir. eğer bir malzemeyi pirinç ile ikram ederseniz adı sushi olur.

5 - sushi ağız tadımıza terstir şeklinde bir önyargı var, lakin özellikle amerikalıların keşfi olan roll'lar herkezin kolayca beğenebileceği çeşitleridir. balık yumurtasına bulanmışlardan (bkz: california roll)ziyade sussamlıların (bkz: sesame roll) tercih edilmesi tavsiye olunur.

6 - sushi pahalıdır diye de bir önyargı vardır, lakin sushi'nin pahalılığı ülkemizde nadir olarak bulunmasından kaynaklanır, aslında malzemeden çok ustasına para ödemekteyiz. tabi çok pahalı sushi çeşitleri de vardır, lakin her tür yemeğin pahalı çeşitleri mevcut olduğuna göre, sushi gibi sağlıklı ve leziz bir yemeğe bu kadar haksızlık etmeye gerek yok.