bugün

inegöl

10 günlük inegöl gözlemlerime gore; (lütfen tespitleri kimse üzerine alınmasın 10 günlük adam tespiti bunlar)

-Oturulabilir 2 yeri var, cafe tarzında. ama aslıda ikisi de pastane. Birincisi sedef ikincisi dolunay. ama gördügüm kadarıyla en guzeli sedefin bi ust katındaki bölüm.

-Bisiklet sayısının çok oldugu dogru ancak gözünüzde çin gibi canlanmasın. Sadece her daim bisiklet gormeniz mumkun o kadar, yogun degiller.

-Köftesi, inegöl dışında yaşayanlara satılan inegöl kofteler gibi ince uzun degil, normal insan koftesi şeklinde.

-Köfte yenecek 2 esas yer var. Bunlardan bir tanesi daha lüks ve pahalı olan Orhan, birisi ise daha eski olan ve güzel kofte yapan Besler. Besler'e gidecekseniz banlalar caddesinin ordakne gidin, o caddeden hemen bi raya donunce caminin oldugu yerde köşede var.(Not: Bi de çakma bi taklit kofteci var besler taklidi olabilir adı beslen, oraya gitmeyin)

-Muhafazakar gibi gorunmekle birlikte kadınlarda gözlemledigim değişik bir durum var. Örneğin surekli dalga geçilen mini etek giymiş türbanlı kızın bir abartı oldugunu zannederken inegöl'lü olduğunu gördüm. Yemin ki bk, valla! Mantosuun altında dizinin 4-5 parmak uzerinde etekle gzen bi tip, başında türban. Yahut dar kot pantolunun altında dize kadar çekilmiş deri ve ince topuklu çizmeler ile üzerinde yapışık tüm htları gösteren bir gömlek ile bilimum kırıtmaları da yapan türbanlı kasiyerler. gibi.. Ya da Sedef pastanesi denen piyasa yerde başı açık olarak oturup çıkarken kapatan türbanlı değil ama başörtülü kadınlar vs.

-Göçmen kızları var bir miktar, o yüzden avrupai bir güzellik gorebilirsiniz.

-insanları biraz daha anadolu insanına benziyor daha çekingen, nispten daha muhafazakar, saygılı, misafire önem veren, düzgün halk çocukları denebilir.

-Bursa'yı kendilerinden ayrı bir il sanıyorlar.

-Sigara içme yasağına ilişkin hemen hemen her yerde uyarı levhaları asılmış ve buna inat henüz sigara içmenin yasak oldugu ve de sigaranın gerçekten de içilemediği bir yer yok. Tüm restorana,pastane,ustane,destane ne varsa hepsinde levhalara aldırmadan küllük isteyebilirsiniz.

-Sulu yemek için tercih edilmesi gereken yer, tipik bir esnaf lokantsı görünümündeki ve her esnaf lokantası gibi mükemmel tada sahip yemekler yapan Yıldız lokantasıdır.

-Biraz dış tarafına adogru bi yerde Özdilek var, inegöl'de boyle bir alışveriş merkezi sanki böyle nasıl anlatsam "at sikinde kelebek" gibi durmuş.

-Mobilya, mobilya, mobilya. Her şey mobilyadır. Bankaların müşterileri mobilyacılardır. Kentin zenginleri genelde mobilya ve türevleri üretir ve yeni mezun gençlerin %87,2 ' sinin başka bir işe girmeden once mobilyacılarda çalışmışlığı mutlaka vardır veya halen çalışmaktadır.

-Taksiye uzun mesafeli binecekseniz anlaşama yoluna gidin. Zira istanbul veya izmir'de 5-7 tl arası vereceğiniz mesafeye 16-18 ödemek zorunda kalabilirsiniz.

-Çay bahçeleri, kültür park ve yakın sayılabilecek oylat kaplıcaları var, ancak bunlar yazın denenebilecek alternatifler. Ha bi de bi köfteci vrmış erik agaçlarıın arasında, boyle masya dallardan yeni toplanan eriklerden falan getiriyorlarmış ben ona gidemedim, yazın giderseniz gidin oraya bence. Sonra buraya yazın ben de merak ettim.
güncel Önemli Başlıklar