bugün

imam hatip lisesi

kardeşim, neyin tartışmasını yapıyorsun. adı bile açık değil mi; imam-hatip. sen oraya imam, din adamı, din ile ilgili hangi meslekler var ise onun ön eğitimini almak için girmişsin. imam hatip bir tür meslek lisesidir. elektrik, makina, bilgisayar vs. gibi tüm meslek liseleri gibi bir meslek lisesidir. Mesleğini daha önceden seçip ona göre bir eğitim almışsındır. Bu eğitimin içeriğinde bir düz lisedeki içerikten daha fazlası vardır. seni mesleğe hazırlayan, sana o meslekte bir çok avantaj sağlayacak özellikler vardır. Devlet senin üzerinde emek vermektedir.

1. sen meslek lisesinden çıkıp o mesleği yapmayacaksan neden giriyorsun??? Devletin sana harcadığı emeği neden boşa çıkarıyorsun. Orada sana, makina teknikeri olman için düz lisede okuyandan çok daha fazla bilgi, beceri veriliyor. Neden bu aldıklarını kullanmayacağın bir alana kayıyorsun? haaa makina meslek okulundan mezunsan makina mühendisliği için ek puanın var. imam hatip mezunuysan da ilahiyat fakultesi içi var. Çünkü sen mesleğini seçmişsin, din okumak istemişsin, "imam-hatip" adıyla çerçevesi belirlenmiş okulu seçmişsin. Ben makina meslek okulunu okudum ama sonra fikir değiştirdim ben bilgisayar mühendisi olacağım, yok öyle şey!!! Sen devletin sana sağladığı 4 senelik emeği çöpe atıp keyfine göre yapamazsın birşeyler. O zaman seçmeyeceksin meslek lisesini. Haaa bu imam hatip için de geçerli. imam olmayacak mısın, din adamı olmayacak mısın, git kardeşim düz liseye. Ama neden gitmiyorsunuz? Çünkü imam hatipleri sadece meslek okulu olarak değil bir ideoloji yetiştirme, güçlendirme, nesilden nesile aktarma yeri olarak görüyorsunuz.

2.Neymiş, çok ahlaklı öğrencileri varmış. iman ile paranın kimse olduğu bilinmez diye boşuna dememişler. Normal bir okul ile kıyaslanmışmış, efendim geçin bunları. Nasıl görmek isterse insan öyle görürmüş etrafındakileri. Tabii ki sana hoş gelecek senin adamların, senin gençlerin. Tabii ki senin hoşuna gidecek onların yobazlıkları, onların örümcek kafaları, tabii ki sevineceksin ahlak diye nitelendirdiğin; türk cumhuriyetinin temellerine karşı çıkmalarına.

özet olarak, imam hatipte okuyorsan din adamı olacaksın. Başka yolu yok. Oraya onun için girdin, herkesten farklı, mesleğinle ilgili eğitim aldın. Devletin emeğini, kaynaklarını kullandın, yönünü daha liseye girerken seçtin. Keyfe keder değil bu iş. Haa oraya girdiysen de sonra ben aslında avukat olacaktım, doktor olacaktım demeyeceksin. Doktor mu olmak istiyorsun, git düz liseye. Haaa neden gitmiyorsun, çünkü ideolojinizi nasıl aktaracaksınız, yaşatacaksınız başka türlü? Okul, eğitim, küçük yaşta beyin yıkama, bunlar asıl amaç. Bırak doktor olacakmış, palavra hepsi. Ahh bilmiyor muyuz sanıyorsunuz dönenleri. Burada söylenenler de imam-hatip'e girip de kendi isteği ile din adamı olmak isteyen ama bunun yanında cumhuriyetine, milletine, ülkesine, değerlerine, geçmişine, şehitlerine ve atatürk üne bağlı kişiler için geçerli değildir. Kime geçerli olduğunu bilen biliyor, onlar da kendilerini biliyorlar.