bugün

hiram abas

Her kontrgeriila, mitci, iskenceci bir polis sefi ...vb cezalandirildiginda ilk verilen tepkiler : "Karanlik gucler yapti" , "CIA, mossad isin icinde"..vb. Ancak, her ne kadar bu yapilar ulkemizi etkilemis olsa da her isin icinde de onlar yoktur. aslinda kendi gucsuzluklerini gizlemek icin insanlarin kafasinda "muallak bir olay" imaji yaratmaya calisirlar. cunku onlar gucludur, derindir ve isin icinde hep bizim omur boyu ugrassak da anlayamayacagimiz seyler vardir(!).

Bircok olay o kadar karmasik degildir. sizin benim gibi insanlar, herhangi ekstra bir niteligi olmayanlar, birazcik kafalarini calistirip bu tarz suikastler duzenleyebilirler(yapin diye demiyorum, sadece ornek * . cunku her ne olursa olsun karsidaki de insan onun da aciklari var. zaten yapilan suikastlerin (Nihat erim, hiram abas..vb) ayrintilari onlari cezalandiran orgutun kitabinda ayrintili bir sekilde aciklanmaktadir. hic de oyle acayip organizasyonlar degildir, biraz dusununce bir cok kisinin aklina gelebilecek planlarla oldurulmuslerdir.sadece iyi organizasyon ve zamanlama meselesi..

emekli olmus bir kontrgerillacinin mossad ya da benzeri orgutler tarafindan oldurulmesinin bir mantigi yoktur. cesitli komplo teorilerine de gerek yoktur. Devrimcilerin en belirgin hedeflerinden biriydi hiram abas.ayni Deniz gezmislerin idamina onay veren nihat erim gibi.

orgut propogandasi yapmak gibi bir amacim yok yalnizca cok aptal her seyden bihaber oldugumuz dusunmeyelim. olaylar cok karmasik gibi gorunse de aslinda temelde cok basittir.bir cikar catismasi vardir. sistemin devamliligini saglamak icin bu tarz insanlar kullanilir, sistemin devamliligi halkin zararinadir ve dolaysiyla objektif bakildiginda bunlar halk dusmanidir. olay bu kadar net ve sadedir.