bugün

windows 11

ciddi anlamda iğrenç bir işletim sistemi.

10'da iğrençti, ama en azından arayüzü rafineydi, ne yaptığının farkına varabiliyordun. Ama 11'de özellikle Home sürümünde, sistemde gereksiz bir ton programın önyüklü gelmesinden tutun da, arayüzün tutarsızlığına kadar her türlü bok, püsür ve başarısızlık mevcut. Ulan sağ tık yapıp da kullandığımız ''sil'' butonunu bile kaldırmışlar. Bir dosyayı silmek için ekstra bir tıklama daha yapmanız gerekiyor ki bu gerçekten büyük bir işkence. keza önyüklü gelen, ve arkada horul horul çalışan bir ton gereksiz program silsilesi de performansın içinden geçiyor.

Ayrıca bu arayüz ne? Mac'misin sen kardeşim? Bırak da bu tasarımı Apple kullansın, sen Mac değilsin, Windows'sun. Görev çubuğu da tam anlamıyla yarrak gibi bir şey olmuş. Hangi program açık belli bile değil. Zaten oldum olası Mac ve Ubuntu arayüzlerine ısınamadım, geldiler bu sikik tasarımı Windows kalesine de entegre ettiler sonunda. Soğudum senden Bill amca.

Şu aptal Microsoft Windows 7'den beri doğru dürüst işletim sistemi geliştirmeyi beceremedi. Çıktığı günden itibaren dibine kadar dışlanan Vista bile 8'den ve 11'den daha iyidir. Umarım bir gün kullanmak zorunda kalmam.