bugün

valorant

menü müzikleri inanılmaz kaliteli bir oyun.

tuhaftır ki valorant'ın bir tek müzikleri dikkat çekmiyor. zira internette ya da farklı biryerde müzikleri hakkında bir şey yazıldığını veya konuşulduğunu görmedim. evet bu oyunun müzikleri hakkında konuşan tek kişi ben olacağım sanırım, ama neden yazıyorum?

çünkü gerçekten oyunun kendisinden daha çok dikkatimi çekiyorlar. Bu elbette benim bakış açım, ama dikkatimi çekmesinin çok mantıklı bir sebebi var; "aşırı kaliteli olmaları"

zaten oyuna ilk başladığımdan beri dikkatimi hep çekmekteydi, ama bu son güncellemeyle gelen menü müziği tamamen noktayı koydu. oyuna ilk girdiğim anda zaten müziği hissettim, içimden; "off bu ne böyle?" diye sormadan edemedim. hatta bir süre dinledim, oyuna giresim gelmemişti. her güncellemeyle gelen menü müziği özellikle dinlemeye değer oluyor bunu kabul ediyorum, ama hintli ajan harbor'ın ve şuan ki güncel menü müziği çitayı apayrı bir noktaya taşıdı.

oyunun vikipedi sayfasına göre bu müziklerin müzisyeni, "jesse harlin" diye bir abimiz. öncelikle ne kadar kaliteli ve gerçek bir müzisyen olduğunu söylemeden edemeyeceğim. ya da benim tarzıma birebir mi uyuyor bilmiyorum ama, gerçekten bu adam ne yaptığını bilen bir müzisyen. valorant'ın müziklerine riot tarafından ekstra özen gösterildiği açık, ama bu tamamen jesse abimizin sayesinde. başarılarının devamını diliyorum üstad!

zannımca valorant'ın müzikleri de konuşulmalı. bu kadar kaliteli müziklerin hiçbir şekilde oyuncular tarafından açığa çıkarılmaması, ya da ilgi duyulmaması zannımca iyi bir şey değil. ve bu oyunun müziklerini oyundan daha çok önem veren tek oyuncu olabilirim. geçen bir oyuna girdim, gruptu. çalan müzik yine efsaneydi. dayanamadım, açtım mikrofona; "off müzikler efsane" dedim. sonra gruptan biri de dedi; "la siktir et hadi başlayın iki derecesiz atak". ilgisizliği buradan görün işte. bu tip andavallara zaten müzik kulağı müstahak.

neyse, dinleyin şu efsaneyi!

https://youtu.be/sATvSYizgxA