bugün

31 mart 2024 yerel seçim öncesi ve sonrası

31 mart 2024 öncesi
öncesinde piyasada ekonomik refah varmış gibi dolar baskılanmaya devam edecek. şu anda bankalar tekrardan kredi dağıtmaya başladı. kredi faizleri gıdım gıdım arttırılıp, mevduat faizlerini bilerek aşağı çekiyorlar. amaç nihai tüketicinin kredi çekip yatırım yapmasını önlemek. milli gelirin %18 kadar kredi ve kredi kartı borcu var şu an. bu inanılmaz bir rakam bundan 3-4 sene önce %1 idi. siz oradan çıkarım yapın. çoğu kişi krediyi veya kredi kartını krediyle kapatmaya başladı ya da sadece asgarisini ödüyor.

yurt dışı tatil harcamalarına taksiti kapatıp, paranın yurtdışına çıkmasını önlemek istiyorlar. turizmden beklenti çok büyüktü ancak yabancılara konut satışı yapıldığından, otellerde bu konut satışlardan payını aldı. turistler kendi aldıkları konutlarda artık kalıyorlar. kaldı ki artık turistlere bile ülke pahalı gelmeye başladı.

şu an hükümet sadece dolaylı olarak tüm halkı etkileyecek ancak doğrudan belli bir kesime etki eden mal ve hizmetlerdeki vergileri arttırmaktadır. örneğin imei kayıt ücreti, akaryakıt, sigara vs.

mehmet şimşek bile keşke şu seçim bir an önce bitse dedi. bariz şekilde ağzından kaçırdı birileri tarafından baskılandığını. yani arkadaşlar şemsiye şu an götümüzde. ama seçimden sonra açılacak. göte giren şemsiye nasıl açılır diye soranlar olabilir ? aşağıdaki gibi açılacak.

31 mart 2024 sonrası

1) kredi faizleri çok hızlı yükselecek.
2) bankalar çoğu şirketlere ve vatandaşa kolay kolay kredi vermeyecek verse bile çok yüksek oranlarla olacak.
3) kredi şirketler için çok önemli bir likitide kaynağı olduğundan gerekli yatırım ve faaliyetlerini bu krediyle döndüren şirketler büyük sarsılacak. çok önemli bir sorun olan maaşlar sıkıntıya girecek. personel çıkarma, kemer sıkma bu günlerde meydana gelecek. gerçekleştiremeyen şirketler bir bir kapanacak.
4) konut ve araç satışları kesin düşecek demiyorum ancak satışı duracak.
5) enflasyon etkilerini bu dönemde daha çok göreceğiz. çünkü bu zamana kadar göstermemek için piyasayı yalan rüzgarlarıyla serinleten hükümet, artık gerçek yüzünü göstermeye başlayacak. öncelikli olarak kredi kartına kredilere yüklenen kendini bu tür paralarlar çeviren kişiler batacak.
6) artan gıda enflasyonu kafeleri, barları, lokantaları etkileyecek. tüketim alışkanlıkları tamamen değişecek. kafelerde story atanlar park ve bahçelerde atmaya başlayacak.
7) bu dönemlerde intihar haberleri çok gelebilir.
8) işsizlik artacak.
9) büyük kuruluşlar batabilir. büyük kuruluşların batması demek zincirleme bir iflas sirkülasyonunu başlatır. bunu unutmayın.

neyse işte gerisini biliyorsunuz. sonrasında hükümet değişir. birkaç sene din diyen adama oy verilmez. bu adamların üzerimize bıraktığı enkazdan çıkmaya çalışırken başka bir mal seçilir. sonra sil baştan. türkiye tarihi böyledir. çok da takılmamak lazım. ayağınızı yorganınıza göre uzatın. harcamalarınıza dikkat edin. kötü günler geride kaldı şimdi daha kötü günler göreceğiz. saygılar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar