bugün

hayat bilgisi

tanım: ilkokuldaki bir ders.

bir zamanlar ben sanırım ilk okuldayken 'hayat bilgisi' dersi vardı. ne anlatırlardı hiç hatırlamıyorum. benim hayatıma bir faydası olacak şeyler değildi sanırım, zira bu durumda oluşumu başka türlü açıklayamıyorum.

'hayat bilgisi' ..ne bilgisi yahu! sahiden bir 'hayat bilgisi' kitabı alıp bakacağım.. aşkı anlatıyor mu bu kitap, acıyı anlatıyor mu, yalnızlığı anlatıyor mu, hayal kurmayı, hayal kırıklıklarını anlatıyor mu.. güvenmemek gerektiğini kaç bölümde anlatıyor mesela.. ayrıca konu başlıklarının dizilimi nedir.. böylesine derin anlamlı bir derste ne anlattılar bizlere acaba.. ben hepsinden yıldızlı pekiyi ile geçtim, ama hayatın ta kendisinde feci halde çuvallıyorum..

tutunma mekanizmam eksik.elimdekileri tutamıyorum.. kendimi de. içimde engelleyemediğim depresyon meyilli bölgemden kurtulamıyorum.. beceremiyorum tutmayı.. beceremiyorum.

nasıl yıldızlı pekiyi ile geçtim ben dersi.. nasıl..
hayat bilgisiymiş, hayat bilgisi! hadi oradan! koyun şöyle bir özhakikisahicigerçeğintakendisihayatbilgisi dersi, anlatın bebelere dünyada neler olduğunu.. bakalım kaç tanesi devam edebiliyor bu yolculuğa.. edenlerin kalbi ne kadar katı oluyor..

of.. yine yoruldum..