bugün

saddam hüseyin

ülkeyi demokrasiyle yönetmediği için 24 yıl boyunca iktidarda kalmıştır. bunun istikrarla bir ilgisi yok. Irak'da saddam döneminde fakirlik, yoksulluk vardı ama ülke saddam'ın tek adam rejimiyle bir diktatörlüğe dönüştüğü için yapılan seçimler demokratik seçim kurallarına göre yapılmıyordu. saddam devletin gücünü ırak toplumuna karşı terörize edecek şekilde kullanıyordu.

saddam'ın oğlu uday ülkede istediği kadına tecavüz edebiliyordu, istediğini vurabiliyordu. buna engel olacak bir kurum bırakmamışlardı saddam zamanında. hatta o dönem saddam'ın oğlu uday'la aynı yaşta çocukları olan ırak'ın önemli insanları uday'la tanışmasınlar diye çocuklarını yurtdışına gönderiyorlarmış.

hem insani, hem islami olmayan bin türlü rezilliği ırak'da yapmış biridir saddam, ve korkusuz gözüken birisi olarak fare deliğine saklanmıştır. kaddafi gibi delikanlıca vuruşamamıştır bile. kaddafi'de pis bir diktatördü ama en azından o ölürken saklanmadı, son nefesine kadar direndi.

bugün saddam güzellemesi yapan akp'li bir kitle var. onlara da şunu soruyorum; erdoğan o yıllarda başbakandı, saddam'a kaç kere istifa çağrısı yaptı, abd ile işbirliği konusunda neler yaptı, bir araştırın.. zaten tarih bilginiz çok zayıf bari yakın tarih konusunda bu hatalara düşmeyin.
güncel Önemli Başlıklar