bugün

efendilik ve aile terbiyesinin olumsuz yanları

Başlığa yazdığım giriler ve aldığım onlarca olumlu tepki arkasından bir manifesto hazırlamak çok istemiştim ama yapamadım. Bugün ise enteresan bir eşikteyiz ve bir takım gelişmeler, efendi insanların bulamadıkları alanları ele geçirme fırsatını yakaladığını bana gösteriyor. Ama bunun için bazı becerileri de kazanmak lazım.

Ben, çok özel bazı örnekler dışında efendi insanlara yüksek statüler ve iyi görevlerin açılmadığını düşünüyorum. özel örneğe dış görünüş dahildir.
Bunu yapabilmenin, hakkınızı almanın yolu, haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz oyunda Galip gelmektir. yani karşınızdakini kendi oyununda alt edecek özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Peki bunlar nelerdir?

hepimizin farklı yaşantısı farklı işleri farklı çevresi farklı ailesi var. bütün bunlara şablon gibi oturacak bir özellikler listesi vereceğimi düşünmüyorsunuz herhalde? Ama efendi efendi köşesine çekilip nazikçe sırasını bekleyen insanlar olarak, Bulunduğunuz ortamın ve yaşantınızın neleri yaparak kolaylaşacağı ve hangi özellikleri ön plana çıkartarak gündelik mücadelelerden Galip gelebileceğinizi çok büyük ihtimalle tahlil etmişsinizdir. ve işte ben size O tahlil sonucunda yapılması gerekeni yapın diyorum Bu kadar basit.

elbette bunu da akıl edip yapamadığını söyleyen arkadaşlarım olacaktır. Bence muhtemel nedeni birazdan sayacağım ilkeleri gözetmemekten kaynaklı.

1. Etik dışı rekabet etmeyeceksiniz.
2. sonuna kadar haklı da olsanız kontrolünüzü kaybedecek derecede Sinirlenmeyecek sinirlenseniz dahil o siniri karşı tarafa yansıtmayacaksınız.
3. sizi etkileyen ve sizin etkilediğiniz konularla ilgili bütün seyri çok dikkatli takip edecek, gerekli yerlerde mutlaka kayıt alacaksınız.
4.seyirle ilgili gelişmeleri konunun muhatabı olan herkesin ve özellikle akıbetimize karar verecek kişilerin haberdar olacağı şekilde paylaşacaksınız.
5. bütün bu sürecin herhangi bir aşaması sizi daha az sosyal daha mutsuz daha yorgun daha az motive hale getiriyorsa ilkelerin üzerinden tekrar geçip yöntemle ilgili bir sorun olmadığından Emin olacaksınız. bu adımda karşılaştığımız sorun çözümüne tek başına gideceğiniz bir sorun olmayabilir; bu durumda tercihen konunun uzmanı birisine mutlaka danışacaksınız.

Ben de deneyimlerimi buraya yazacağım. neden daha önce değil de bugün derseniz de; önceki dönemlerden farklı olarak bugün benim üzerimde etkisi yüksek kişi kurum ve makamların; Hatta toplumsal yaşantının, karmanın Allah'ın adaletinin Kural ve kanunların bir yerde haksızlık ve düzensizlikleri çözeceğine dair inancımın bugün kalmamış olmasındandır. böyle söyleyince umutsuz olduğumu sanmayın sadece insanın hayatındaki en önemli değişikliğin ancak kendi kontrolünde olacağı konusunda kararımı net olarak verdim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar