bugün

sergio oliveira

2 senedir radarımda olan, adı dünden beri galatasarayla, kısmen de fenerbahçeyle geçen b plus sınıfının en teknik orta saha oyuncularından biri. liderdir. manyak şut çeker, çok iyi top dağıtır, topa çok seksi dokunur. fizik kalitesi ve temposu biraz daha iyi olsaydı kendisi hakkinda cok baska seyler konusulurdu. ah o fizik kalite aah ah... (fakat saldırgandır, eli belinde gezmez)

porto yıllardır bu herifi neden kiralıyor, ondan da garibi neden ciddi talibi çıkmıyor kendisini tanıyan birçok avrupalı futbolseverin garipsediği bi konu. en kötü ihtimalle sevilla gibi bi takımın değişilmezi olmalıydı. (saha içi saha dışı disiplinsizliği de asla yok)

kime transfer olursa olsun, süper ligde kesemeyeceği 8 numara yok. "doğru şablonda" (yanına kesinlikle dönen topları alacak bi dinamo şart) şampiyonluk için tek başına %20lik avantaj sağlar.

gerçi dinamo da yetmeyebilir tabii. bi topçunun iyi futbol oynaması için sanılandan çok çok daha fazla parametre var. slimani ve frey fizik ve yapabilecekleri açısından türk futbolunun bugı olmasına rağmen tutmadı mesela.

edit: ulan yazdıklarımı okudum da iniestayı anlattık sanki. fakat harbi çok iyi topçu bee.