bugün

aleksandr dugin

isminin tamami Aleksandr Gelyeviç Dugin´dir. Rus devlet baskani Vladimir Putin´in bas danismanlarindandir.
Kendisi hakkinda; Günümüz ukrayna rusya savaşı´nin mimari oldugu hakkinda söylentiler bulunmaktadir.
görsel
7 ocak 1962 tarihinde moskova´da dogdu. rus siyasetci, filozof ve yazar. 1994-1998 yillari arasinda su siralar yasakli olan Nasyonal Bolşevik Parti´sinin baskanlarindan bir tanesiydi.
Kendisinin rus fasisti oldugu söylenmektedir ve rusya´dalo yeni sag radikal gruplarin fikir danismanligini yapmaktadir.

düsünceleri anti bati ve anti liberal bir pozisyondadir. Birlesmis milletlere karsi jeopolotik neo avrasya düsüncesini savunur ve bunun icin büyük rus imperatorlugu´nun kurulmasi gerekliginden bahseder.

Dugin, asker bir ailenin cocugu olarak dünyaya gelir. Okulunu bitirdikten sonra moskova´daki havacilik enstitüsü´ne gider. Niyeti askeri egitim almaktir.

800´li yillarda antikomünist bir cizgide durmustur. Kendisi kgb tarafindan sürekli takip edilmis ve hareketleri gözlemlenmistir. Daha sonrahavacilik enstitüsü´ndeki egitimini yarim birakmistir. Biyografisindeki bosluk sebebiyle KGB´de etkin oldugunu düsündürüyor ama hayatini sokak temizleyicisi olarak kazanmis. Buna paralel olarak sag radikal ve neo fasist teorilerle ugrasmistir.
Yevgeni Golovin´in düsüncelerinden cok etkilenmistir ve 1983-1989 yillarinda golovin´in grubunun liderligini yapmistir. 1987 yilinda radikal nasyonalist ve antisemitist bir grup olan pamyat´a üye olmustur.
görsel

Moskova´da bir yayin evi kurup; cesitli kitap ve dergiler yayimlamistir. Daha sonra yasaklanmis olan Nasyonal Bolşevik Parti´sini kurmus ve baskanligini yapmistir. Parti kapatildiktan sonra ara ara Nezavisimaya Gazeta´da yazilari yayimlanmistir. Askeri akademilerde jeopolitika hakkinda seminarlar vermis ve bu esnada da askeri cevrede tanidiklariyla samimiyeti arttirmistir. Daha sonra Rusya Federasyonu Komünist Partisi´nin danismanligini yapmistir. Bu esnada rusya´nin yöneticilerini tanima firsati bulmustur.

Kendisi ayni zamanda radikal avro-asya partisi´nin kurucusudur.

Avrasya Ekonomi Topluluğu fikrini savunur.