bugün

atatürk atamız değil

Atatürk'ün tek atamız olduğunu kimse iddia etmiyor bildiğim kadarı ile. Aksine bu topraklarda yaşamış ve Türk olmayan kişiler de atamız sayılır. Soyunuzun orta asya bozkırlarından geldiğinin bir ispatı var mı?

Ben kendimi Türk olarak nitelendiriyorum ve bundan dolayı da ne bir gurur ne de komplekse kapılıyorum. Ama Türkler Orta Asya'dan Anadolu'ya göç etmek zorunda kaldıklarında burada o dönem yaşayan tüm insanları öldürmediler. Birarada yaşayan karma bir toplum kurdular. Bu yüzden Atatürk ne kadar Atamız ise Alparslan ve Romen Diyojen de o kadar atamız sayılabilir. Bu coğrafyayı paylaştığımız geçmişte yaşamış tüm insanlar atamız olabilir. Osmanlı padişahları da bunlara dahildir, bizans imparatorları da... Kaldı ki Osmanlı ve o dönem dünyanın geri kalanı için Anadolu Rum diyarı olarak geçerdi. Mevlana Celaleddin Rumi'nin adında geçen "Rumi" , Afganistan'ın Belh şehrinden göç etmiş olan bu kişinin artık Anadolu'lu olduğunu belirtmek için söylenmiştir. Ayrıca Atatürk'ün Çanakkale Zaferi'nden sonra "Sonunda Hektor'un intikamını aldık" dediğini, Fatih Sultan Mehmet'in o dönemim papasına yazdığı mektupta "Biz de truvalıların torunları sayılırız, neden bize bu kadar karşısınız" anlamına gelen sözlerinin yazdıklarımla paralellik taşıdığını ve geçmişlerine ne kadar da hakim olan liderler olduğunu göstermektedir.

Ama Mustafa Kemal düşmanlığını riyakarca maskelemeye çalışan kişiler şimdi de başka mazeretlerle ve saçma bahanelerle "Atatürk Atamız Değil" şeklinde gündem yaratmaya çalışıyorlar. Ama twitter'da hemen hergün gündemi değiştirmeye çalışmak için uydurulan spekülasyonlardan başka bir şey değil bunlar. Millet can derdine düşmüş bunlar halen et derdindeki kasap sadece.

Bir bakarsınız bir gün "Haç ile Hilal" diye trend topic yapmaya çalışırlar, bir başka gün de bu olur.
Ne yapacaklarını, ne yazacaklarını kaçınılmaz sona doğru yaklaştıkça bilemez oldular artık. Bir gün gelip de bu trollerin nasıl çalıştığını anlatan bir belgesel izlemeyi dört gözle bekliyorum.