bugün

lionel messi

isterse 5 maç arka arkaya topu çatala taksın artık fark yaratamayacak oyuncudur. xavi ve iniesta yokken neredeyse hiçbir varlık gösterememiş takımını şampiyonlar liginde finale dahi çıkartamamıştır. barcelona en son 2016 da şampiyon olabildi ( xavi-iniesta ) sonrasında hep ronaldo topladı kupayı. arjantin milli takımında yanında ve arkasında dünyanın en elit futbolcuları varken bile sistem tamamen onun üzerine kurulduğu için arjantin milli takımını da olması gerekenden aşağı çekti yıllarca.

zevkler ve renkler tartışılmaz bence de messi şu anda aktif futbolcular içerisinde en iyi 2 futbolcudan birisidir. ancak ronaldoyu hiçbir zaman geçemeyecek. ispanyadan ayrılan ronaldo juventusa gitti. 36 yaşına geldiği günlerde premier lige yani chelsea city liverpool gibi şu anda dünyanın en üst basamağında yer alan takımların ligine onlarla mücadele etmeye gitti. messi ise daha sezon başlamadan şampiyonluğu garanti olan neymarlı mbappeli draxlerli psg ye attı kapağı. madem o kadar üst düzey oyuncu city e gitseydi ciddi teklif de vardı kendisine.

sıralama olarak vermek gerekirse ise maradona, fenomen ronaldo, ronaldinho, zidane ve cristiano ronaldodan sonraki en iyi denilebilir. kendisini maradona ile kıyaslayanlar hatta ondan bile iyi diyenler ise çarpılmanın eşiğindeler haberleri olsun. maradonanın yarattığı etkinin yanında messinin esamesi okunmaz. maradonayı izlemiş olanlar iyi bilir.