bugün

köpeksiz sokaklar istiyoruz

ülkede yılda 2-3 kişi köpeklerden dolayı ölüyorsa, 200-300 hatta belki de daha fazla sayıda köpek insanlar tarafından öldürülüyor. Belki 300-400 belki de da fazla köpeğe tecavüz ediliyor. Yine binlerce köpek aç-susuz bırakılarak kötü şartlarda besleniyor. Şimdi kalkıp neyin lafını yapıyorsun sayın yazar? Yok konunun üstü ört-bas edilmişmiş de, kızın ölümü köpek kaynaklıymış.

insanların biri ya da bir şey tarafından öldürülmesine ben de üzülüyorum ama, bizim türümüzdeki bu yüzsüzlük beni kusturcak vaziyete geldi. Hayvan aç bırakılmıştır, birinden dayak yemiştir, iç güdüsel olarak gördüğü kişiye saldırıp öldürmüştür. Evet nahoş bi durum ama bu onun doğasında var.

Peki kendisini köpekten üstün gören, birini küçümsemek için bile köpek ifadesini kullanan biz insanların köpeklere yaptıklarına içgüdüsel diyebilir misin? Ben söyliyeyim, diyemezsin. Çünkü akıl ve bilinç açısından gelişmiş (!) bir varlığın böyle durumlarda içgüdüsel olarak davranması kabul edilemez. bu başlığın altına, bu başlıktaki fikri destekleyici entryler girmek, vicdanınızdaki ve akli becerilerinizdeki basitlik, vasatlık ve iğrençliği sergilemekten başka hiçbir şey değil. Sefilsiniz.