esra erol

güzide memleketimizin yetiştirdiği en zeki insanlardan biri. Ya da şartlar ve tesadüfler ona bu statüyü kazandırmış olmalı, bilemiyorum.

Efenim, yaptığı programın zeka düzeyi düşüklere hitap ettiğinden şikayetçi olan sevgili arkadaşlarımının bir de programın izlenme kapasitesine bir göz atıp asıl gerizekalının kim olduğunu dikkatle incelemeleri gerekir.

Bir iktisat kuralı vardır ki, talep varsa arz da mutlaka olacaktır.

Bu hanım kızımız kimseyi silah zoruyla evlendirmemektedir.

Demek ki toplumumuz böyle gerizekalı bir programı seyretmeye ve bu program vasıtasıyla dünyaevine girmeye son derece meyilliydi ki, kızcağız bu potansiyelin farkına vardı ve bunu nakde çevirmekte gecikmedi.

Bu Bir girişimcilik örneğidir. Bu ticari zekadır.

Hanım kızımızın en büyük özelliği hedef kitlesi ile nasıl iletişim kuracağını bilmesidir.

Kullandığı dil ve üslup halk arasında geçerliliği olan dil ve üsluptur. Biliyorsunuz iletişim çok önemli.

Ben inanıyorum ki türkiye'nin yarısı bu programı izliyor. Bu kadına gerizekalı diyenler türkiye'nin yarısını da gerizekalı olarak tanımladıklarını bilmelidirler. Bu da yüzde elli eder. Aziz Nesin hedefini tutturabilmek için kalan yüzde onluk dilimin de bez bebek, selena falan izlediğini kabul edersek, her birimiz birer aziz nesin olmaktayız.

Türkiye'de zengin olmanın yolu halkın dilinden anlamaktan geçmektedir.

Sorarım size, hadi bu kadın gerizekalı, evlenmek maksadıyla oraya çıkan kelli felli amcalar, mütevazi ev hanımları, genç kızlar ve erkekler de mi gerizekalı?

O zaman şunu söylemek yanlış olmaz
(bkz: hepimiz gerizekalıyız)