bugün

the red pill

erkeklere kendi benliğini kazandırmayı hedefleyen, bunun yanında da tuzu biberi olan erkek kadın ilişkilerini masaya yatırıp, kadın doğasını, psikolojisini ve buna dayalı bilimum konuları ele alan bir öğretidir.

biryerde reddit'te türedi denirken, bir tarafta da google'da 2016 yılında yayınlanan bir belgesel olarak sıralanmaktadır. yani tam olarak nereden geldiğini, hangi amaçla da türediğini bilmiyorum şahsen.

bu öğretinin varlığından, "they call me alpha" adlı yazar sayesinde haberdar oldum. aslında dolaylı yollardan direkt kendisinden değil, ekşi sözlükte onun hakkında girilen bir eleştiri entrysinin vasıtasıyla haberdar oldum.

öğretide sadece kadın ve erkek ilişkilerine değinilmiyor. erkeğin hayatına, statüsüne, toplumsal rollerine, sosyallik ilişkilerine, psikolojisine ve cinsel hayatlarına da değinilmektedir. yani kısacası, sinsi insanlar tarafından fıtratı törpülenen erkeklerin, erkekliğini (alfasını) uyandırmayı amaçlayıp topluma daha faydalı bir birey olmasını amaçlamaktadır.

yararlı psikolojik ve sosyolojik bilgiler içermektedir, ve şahsım tarafından tavsiye de edilir. kendini iyice kaybetmiş, ve erkekliğinden iyice kopmuş erkeklere bu öğretinin vaadettiği çarpıcı gerçekler ağır gelecek, ve bu güzide erkeğimiz bu öğretiyi inkâr edecektir. yani psikolojik gücü düşük olan bir erkek, bu öğretiyi kaldıramayacaktır.

günaydın!