bugün

deep purple nin en iyi şarkısı

gözüme ilişmesi nedeniyle en sevdiğim gruplardan biri hakkında ayrıntılı bir analiz okuyacağım diye sevindiğim, bahse konu girinin (bkz: soldier of fortune)dan ibaret olduğunu görünce bari kendim birşeyler anlatarak telafi edeyim dedim. önce debe ye yanıt vereyim. (bkz: smoke on the water) dır a.k. her yaş grubundaki insanı ilk dinlendiğinde saracak, akılda kalacak dp* şarkısı olsa olsa odur.

ama dp öyle bir grup ki, her alandaki simge isimleri değişse de yeni tarzıyla ayakta kalabilmiştir. klavyede john lord ve davulda ıan paice in ömürlük katkısı dışında gitarda blackmore-morse, vokalde gillan-coverdale-turner-gillan değişiklikleri, lord un ölümünden kısa süre önce bayrağı devralan don airey ile geniş rotasyonda bambaşka eserlerle ayakta kalmış ama sanki grup olarak en iyiler içinde hak ettikleri kadar bahisleri geçmemiştir kanımca. bahsediyorum çünkü uzun yıllar sayısı bol her biri kıymetli müzisyenler sebebiyle tek şarkıya karar vermek zordur, bence gruba da haksızlıktır.

bununla birlikte grubun herşeyi ile en iyi diyeceğim şarkısı sometimes i feel like screamingtir. grup için ne kadar önemli olduğunu şarkıyı çalarken ki hallerinden okuyabilirsiniz. kaldı ki sözleri, alıp götürmesi, 8lilerden sweep atarak ilerleyen, yapma hevesini verip yapılması zor solosuyla.. dp hiç sevmiyorsanız bile hayran olabileceğiniz şarkıdır. gitarda başından sonuna çalabildiğim gün hayatımın en anlamlı günü olacak şarkıdır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar