bugün

araba kullanmayı bilmediği halde trafiğe çıkan tip

Yasal olarak trafiğe çıkmasında sakınca olmayan ama gerek kavrama noktasını gerek manevra olayını bir türlü kavrayamamış mallardır.

türkiye'de ehliyet almak, bakkaldan ekmek almak kadar kolay, diyicem sandın ama demiycem. Çok klasik olur. bozulma lan. tamam senin dediğin olsun. tamam arkadaşlar kırılmasın bakkaldan ekmek almak kadar kolay diyorum.

şimdi böyle ehliyetli mallardan bir tane örnek vericem.

e-5 te ilerliyorum sol şeritte. yol bomboş. böyle keyifle gidiyorum. bir de yorgunum ki sorma. uykum da var. esniyorum. hafifte alkollüyüm. şaka lan gayet normalim, iyiyim, alkollü hiç değilim. dikkatli bir şekilde gidiyorum. makas falan atmıyorum. klasik müzik dinliyorum falan. ama sol şeritten de vazgeçemiyorum. işte böyle bir anda önümdeki astra birden gözümde büyümeye başladı. Velhasıl uzatmıycam, olan oldu bizim emektarın acı kornası eşliğinde bindirdim astraya. merak etmeyin kimsenin burnu bile kanamadı. neyse indim arabadan gittim elemanın yanına "abi neden durdun allansen". Aldığım cevap "önümdeki adam dörtlülerini yakıp durdu. Bende durdum. Yha bu hafta ikinci defa arkadan vuruyolaar". Önündeki araba kısa bir duraklamadan sonra uzamış gitmiş. Bu mala ise sol şeritte kavrama noktasını bulup ayağını debriyajdan kaldırması için 5 dakika lazım. Yani bilmeyenlerin anlayacağı şekilde anlatıyım, arabayı 5 saniyede kaldırmak yerine 5 dakikada kaldıran bir tip bu. Yanisi arkadan çakılmayı çoktan hakketmiş bir ibine...