bugün

yabancı gelin

fesupanallah!

bak yapımcı kardeşim, bu formatı hangi ülkeden zembille indirdiniz bilmiyorum ama buraya yazıyorum, türkiye'de tutmaz. bizim kültürümüzde, evin içinde o kadar mini etekle dolaşılması sakıncalıdır. insana başka sıfatlarla hitap edilmesine neden olur.

ya ben anlamıyorum, biri türkçe bilmez, diğeri türkçe'yi ana dili gibi konuştuğuyla övünür falan. içeri giren erkek de hangi dili konuşacağını bilmez çünkü, biri türkçe biliyor ama ingilizcesi yok, diğeri türçe bilmiyor ama ingilizcesi var. kalkmış adamın biri inanılmaz bir iki saniye geçirdim hayatımda ama aşk değildi bu der, bir diğeri "erkekler evinde senden en çok kimin bahsettiğini biliyor musun?" gibi ilk okuldan kalma sulanma taktikleri uygular vesaire.

hayır, ben bunları izleyerek yetişen yeni nesile acıyorum. geçtim artık anneleri, babaları. geçen misafirlikte karşılaştım 8 yaşında çocuk bu programları izliyor. o yaşta bunlar seyredilmez, ip atlanılır, seksek oynanılır, saklambaç oynanılır. eğer çok isteniyorsa en fazla doktorculuk. ama bu kadar!

zaten o evdeki kızların tripleri de ayrı bir sorun. şımarıklık mı, paranın verdiği o büyük haz mı, yoksa "format gereği" öğretilmişlik mi, ben bilemedim arkadaşım.