bugün

windows için ses kaydetme programı

iş sadece kaydetmeye kaldığı zaman, onu windows'un kendi kaydedicisi de yapar zaten.

elbette bu işte donanım çok önemlidir. 5tl'lik mikrofon satın alıp da onunla ses kaydetmeye çalışıyorsanız, %80 ihtimalle pişman olursunuz. gerek psikolojik, gerek de kanlı canlı kulağınızdan duyarak. 5tl'lik mikrofonlarda, b*kumdan daha kötü sürücüler kullanılır ve sonucunda kulak kanaması gibi geçici ve yüzeysel sıkıntılar geçirebilirsiniz.

o yüzden paraya biraz daha kıyıp iyi bir mikrofon alırsanız, hangi kaydetme programından kaydederseniz kaydedin, mümkün olan en iyi sonucu ve performansı alırsınız.

heh, benim mikrofonum iyi, daha temiz ve düzgün bir ses kaydı almak istiyorum, harici bir program kullanarak aldığım ses kaydın kalitesini ikiye katlayıp ufkumu açmak istiyorum derseniz de, bir kaç program önerim var elbette.

sony vegas pro ve adobe audition cs6 diyorum. vegas pro'nun ilk sürümleri zaten ses düzenleme aracı olarak geliştirildi. fakat sony sonra vegas'ı satın alınca, onu video düzenleme yazılımına da evdirtti. şuan vegas, ses konusunda da çok iyi işler başarabiliyor. ses kaydı alabilirsiniz, düzenleyebilirsiniz. adobe tarafına baktığımız da, ses kayıtları için de aynı şeyleri söylemek mümkün. vegas'a nazaran sadece ses yazılımı olduğu için, ses konusunda daha bir kapsamlı.

tercih, seçim sizin.