bugün

15 temmuza 103 gün kala 103 amiralin bildirisi

bu ülkede en son kim darbeye kalkıştı? sözümona bir cemaate mensup devlet görevlileri.

emekli amirallerin, tarikat dergahına açıktan giden rütbeliyi işaret edip, bunu yaşadık tekrar başımıza gelmesinden endişe ediyoruz demesinin neresi darbe iması?

benim babam emekli öğretmen, ülkenin büyük okullarından birinde idarecilik yaptı. şimdi dönüp öğretmenleri kovalamaya kalksa mesela, öğrencilere edep öğretmeye kalksa, amca bi git ya der gönderirler. bu emekli amirallerin, üstelik darbe sonrası durumla mücadele etmek için ohal ilan edilip khklar ile tertemiz edilmiş bir ordu yapısında ne etkisi olabilir ki? Hayır hala böyle bir risk varsa demek ki o temizlik iyi yapılamamış, sorumlularından hesap sormayı neden kimse gündemine almıyor?

15 temmuz u konuşacaksak konuşalım, sorum basit: tüm devlete sızmış cemaat siyasi partiler ve özelikle iktidar partisi içine hiç mi girmedi?
seçim gündemdeyken gazete manşetlerine cemaate ayrılan milletvekili kontenjanları konularını kim çekiyordu?

tüm bunlar ortadayken, hasret bitsin geeeeelll diyenin, bu teröristlerin etkinliklerine sponsor olan, katılım gösteren kim olduğu ortadayken... işleriyle ilgili yapabilecekleri belki de tek şeyi, büyük risk alarak yapan emekli amiraller suçlu öyle mi?

yok. sonuç paragrafı yazmıyorum. daha da buradan bağlayamıyorsanız zaten konuşmayalım aynen devam. zaten ekonomi de süper, enflasyon %10.