bugün

sözlük yazarlarının silahları

3 tane tabancam var. Bir tanesi 45 acp government boy custom bir 1911 modeli. Hiç kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum zira kendisi taşınmayacak kadar değerli bir model. Hatta Türkiye’deki en değerli 1911 modeli diyebiliriz.

Yerli tabancam sarsılmaz mega. Genellikle onu taşırım. 10 yıl önce tabancamla havuza düştüğüm için orijinal rengi paslanmaya başladı ve krom kaplattım. Zamana bağlı olarak birtakım çizilmeler mevcut. ilk fırsatta yeniden füme titanyum kaplattıracağım.

Haftasonları glock 19 taşırım. Sıklıkla poligona giderim. Taşımaktan ve kullanmaktan en çok keyif aldığım tabancam glocktur.

Yivli olarak huğlu ovis tüfeğim ve üzerine takılı zeiss dürbünüm var. Av merakım yok. Aslında bir canlıyı hobi amaçlı öldürmeyi etik bulmuyorum. Bazen arkadaşlarla uzun mesafe atıcılığı yaparız. +500 metreden karpuz vururuz, mutlu mesut evimize geri döneriz.

Hobi amaçlı kullandığım 36 kalibre levyeli bir haniç tüfeğim var. Biz küçükken pazar günleri trt’nin Kovboy kuşağını izleyerek büyüyen bir nesil olarak kullanmaktan en çok keyif duyduğum tüfektir. Yine haftasonları teneke kutu, cam şişe filan vururuz.

Bir de baş belası bir armsan rs s1’im var. Baş belası diyorum çünkü sorunsuz bir şekilde 5 kartuşu ateşlediği görülmemiştir. Hep fişek diker. Aslında bu şarjörlü yivsiz tüfeklerin kronik bir sorunudur. Çünkü av tüfeği fişekleri bir şarjöre üst üste koyulduğu zaman fişek etekleri birbirine takıldığından tırnak çekip sağlıklı besleme yapamaz. Etekli fişekler düz şarjörlere değil boru tipi otomatik, poze ve pompalı tüfeklere uygundur.