bugün

pomak

sözde türkçü sitelerde haklarında yazılan hakaret ve iftiraları haketmediklerini düşündüğüm halktır. osmanlı zamanında fetihlerle birlikte iskan politakasıyla Balkan ülkelerine yerleştirilmiş müslüman ve türk azınlıktır.

haklarında yapılan vay efendim paragöz olurlar, yok efendim satıcı olurlar, türklükle alakaları yoktur, karıştı onlar gibi hakaretleri yapan insanlara da Allah' tan düşünme gücü dilemekten başka çare bulamamaktayım. kafatasçılığın sınırlarını zorlamak da bu olsa gerek. kaynaklarım canlı örneklerdir bizzat tanıdıklarımdan aldığım bilgilerdir. kulaktan dolma bilgilerle, kafatasçılığın verdiği gazla da orda burda fikir beyan eden insanlar, pomaklar hakkında hiç bir fikri olmayan onlarca insanı yanıltmaktadır belki de.

şimdi iş saf türklüğe kaldıysa kimse de bunu garanti edemez. biz de vatanımızı, milletimizi seviyoruz ama kendi halkımızı inkar ederek başkalarının kabullenmesine göz yummak kafatasçılık kelimesinin altında bile barınamıyor.

satıcılık, paragözlük vs ise insanın kendi kişiliğidir. Türkiye' de yaşayan o saf ırk Türk arkadaşlarımızı hiçbiri paragöz, satıcı değil mi yani? altından kalkılamayacak genelleme yapmanın ne kadar kolay olduğunu, yapmak için düşünmeye gerek olmadığını da çok güzel bir şekilde anladık.

sıradan insanlardır onlar da bizim, sizin gibi hatta iskan politikasıyla güzel yurdumuzdan ayrılmışlardır fedakarlıktır bu farkedemeyenler için. sahip çıkmamız gereken bir halktır.