bugün

varoş

Bazı şeyleri basit şekilde özetlemek bu kadar eleştiri konusu olmamalı.

Varoş dediğin insan şehrin ekonomik olarak daha düşük bölgelerinde yaşar. Genellikle köyden büyük şehirlere gelir, bir gece içinde boş bulduğu yere ev yapar ve yaşamaya başlar. Senin benim dedemin para akıtıp alabildiği arsaların yakınlarına çöker. Zamanla 5 katlı ev yapar, deprem olduğu zaman hem kendi canını hem de korkuyla sokağa çıkan komşunun canını hiçe sayar. Devlet tarafından bu evler tespit edilip yıkıldığı zaman ise taş ve sopalar ile saldırırlar. Gecekondu üstüne 4 kat çıkmak nedir? Saçma saçma şeyler.

Şehrin yaşamına adapte olamazlar. Sabaha kadar sokaklarda kahkahalar atar, 45 akrabası ile küçücük sokağa dolup insanlarda kafa bırakmazlar. Kendi eşlerini eve kapatıp mahallenin mini etekli kızlarına salya akıtırlar. Bir noktadan sonra polis bile sokmazlar o sokaklara.

Ve bu bir yaşam biçimi, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Yoksulluk başka bir şey. Yoksul olup yaşadığı şehrin medeniyet seviyesine uygun davranan çok insan var. Adam geliyor, kiralıyor evi, oturuyor. Varoş çok başka bir şey.